Open menu

nick cave thbHet was in Antwerpen wereldnieuws dat Nick Cave een frietje had gestoken en een champignonkroket had gegeten in De Frieterij, naast het Berchemse Groen Kwartier, het vroegere Militair Hospitaal. Er wordt gefluisterd dat hij meer incognito in deze buurt komt en er relatief met rust gelaten wordt. Cave heeft een voorkeur voor veganistisch eten, wat blijkt uit zijn Comfort Eating with Nick Cave. Dus kunnen we hem nog enkele tips geven - en jullie meteen ook.

Het PAKT

Gelegen naast het Groen Kwartier is PAKT een uniek ecosysteem van stadslandbouw op de daken van oude pakhuizen. Er zijn een 25 ondernemers gevestigd, waaronder enkele boeiende eetzaken. Zeker nu het plantaardige Camion uit de Paleisstraat een ontbijt- en lunchbar werd en zijn diners nu hier bereidt onder de naam Camionette. We loofden vroeger al de heerlijke, inventieve plantaardige keuken van Camion en rekenen er op dat ook hier culinaire hoogstandjes op het bord komen.

pakt antwerpen

Foto: PAKT Antwerpen

Een originele plantaardige zuurdesempizza bij Standard is een andere keuzemogelijkheid. Ongetwijfeld zou hij hier de al vroeger tegen een stuk pizza uitgesproken liefdesverklaing "Get inside of me" kunnen herhalen.

Nick Cave dronk vroeger wel eens een biertje in zijn favoriete bar, die nu afgebroken werd. Maar naar verluidt drinkt hij geen alcohol meer. Als hij het bijzondere bieraanbod van Spéciale Belge Taproom ziet, zou hij dit kunnen betreuren of een uitzondering op de regel kunnen maken.

Op het dakterras van Het PAKT vind je bij Racine plantaardige quinoa-sandwiches, salades en desserts.

racine pakt

Foto: Racine PAKT

In de buurt

De sympathieke vegetarische bistro extra fika in de Boomgaardstraat heeft een wisselende kaart met een tweetal voor- en hoofdgerechten.

In een verre zijstraat van de Boomgaardstraat ligt het hippe hotel Yust. In het stemmige, loungy restaurant kun je genieten van een te delen plantaardig menu. Het is één van onze favoriete eetplekken.

yust

Foto: YUST

Aan een andere zijde van het Groen Kwartier is er Café Stanny, dat altijd wel een tweetal vegetarische gerechten op zijn letterbord heeft gezet. Het nabijgelegen Café Bazaar heeft een veggieburger, een veggie Pad Thai, pasta en meer.

Hier, aan het einde van de Lange Leemstraat, ben je al flink op weg naar het artistieke en multiculturele Zurenborg. Mogelijk zou Nick Cave hier wel meer omzwermd worden door fans. Maar als hij toch het uitstapje waagt, is er onder andere het volledig plantaardige Humm met zijn fijne Midden-Oosterse mezze-keuken, met hummus in een hoofdrol.

humm

Foto: Humm

Thuis eten

Als Cave fotograferende fans wil vermijden, kan hij bij Helena kookt over iets afhalen om in zijn appartement of in zijn suite op te eten. In het aanbod van de week vindt hij zeker iets lekker plantaardigs, zoals pasta, een moussaka, een croute of geroosterde groenten.

Het zal Nick Cave en ons dus aan geen plantaardig voedsel ontbreken bij het Groen Kwartier. En als de keuze van een eetplek moeilijk lijkt, is er altijd het ultieme Belgische comfortfood: frieten!

vlaamse friet puntzak

Karl, restaurantgidsredactie. Het beroepsleven van Karl draaide rond horeca en drankenverkoop. Nu speurt hij vanuit Antwerpen naar creatieve groenterestaurants in België en Nederland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama