Open menu

Dit keer spotten we een heel erg pure chocoladereep

Wat? Melkchocolade moet minimaal 25% cacao bevatten en pure chocolade 35%. Deze reep van het bekende Zwitserse merk Lindt doet daar een paar flinke eetlepels bovenop: er zit maar liefst 99% cacao in!

99%? Jep. En dat is even wennen. De eerste hap beviel dan ook absoluut niet. Alsof je een lepeltje cacaopoeder in vaste vorm eet... Het doosje belandde meteen in de lade, met de bedoeling het eens in een gerecht (met een lading suiker en room) te verwerken. Maar dan heb je ineens zo'n plotse nood aan chocolade, je kent het wel, en is er niets anders in huis. Nood breekt wet, dus je probeert nog een stukje. En nog een stukje.

De smaak begint steeds meer te bevallen en zelfs lekker te worden! Uiteraard is het geen Tony's Karamel & Zeezout waar je zo een halve reep van opeet (ik ben toch niet de enige die dat doet?), dus het blijft bij kleine beetjes per keer. Dat is wel zo goed voor de lijn. Voor wie dat wat uitmaakt: 1 reep bevat 21 stukjes van ruim 2 gram, waardoor je per stukjes ongeveer 13,5 kcal binnenkrijgt. Plus je dagelijkse chocoladefix!

Kost 't? €2,19 voor een reep van 50 gram

Waar gespot? De Albert Heijn

Door wie? Machteld

Beoordeling:

Wat zeggen die sterren?

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar


Meer Gespot!

Machteld, forummoderator & culiredactie, verslaafd aan Tony Chocolonely's chocolade met karamel en zeezout

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama