altGisteren al schreven we dat we twee dagen bonen eten. Bonen in allerlei soorten en maten gelukkig. Vandaag lees je hoe dag twee is gegaan.

Vanochtend ontbijt ik met één van mijn favoriete gerechten: pompoenhummus. Je maakt het heel makkelijk door pompoen te roosten en te mixen met gare kikkererwten. Gelukkig tellen kikkererwten ook mee als boon. Pompoenhummus op een geroosterde boterham is echt superlekker.

Tijdens de lunch overweeg ik om mijn favoriete falafelzaakje Maoz te bezoeken, maar aangezien ik vanavond ook al ga snacken kies ik toch maar voor een gezonde salade. Ik leuk Jannika's courgettesalade op met flageolets. Die laatste boontjes zijn niet zo bekend, maar je kunt ze gewoon in de supermarkt krijgen en ze zijn erg lekker.

Omdat ik niet zo vroeg ga avondeten, neem ik rond vier uur een kopje Japanse misosoep. Miso wordt gemaakt van sojabonen, is zout, hartig en ik vind het erg lekker. Doet me denken aan mijn vakanties in Japan. Je kunt misosoep zelf maken van misopasta (uit de toko). Er is ook kant-en-klare misoesoep te koop, maar dan moet je even opletten dat er geen bonito visvlokken inzitten. In mijn misosoep doe ik nog wat reepjes komkommer en ringetjes lente-ui.

's Avonds komen er best veel vrienden eten en die krijgen keuze uit allerlei hapjes. Ik serveer tuinbonenfalafel in eenhaps-pitabroodjes die ik in de Turkse winkel vond. Ik maak Sandra's bonenfritters met korianderchutney. Er zijn kleine wraps met kidneybonen, chipotlesaus en kaas. Er is lekker landbrood met een tuinbonendip en de pompoenhummus van vanochtend. En buiten het bonenthema heb ik nog maiskoekjes en een frisse paprikasalade. Als toetje heb ik Japanse rode bonenbroodjes uit de toko meegenomen. Er zijn twee kampen: of je bent dol op zoete rode bonenpasta, of je vindt het hélemaal niks.

Behalve dat iedereen me uitlacht vanwege het twee dagen drie gangen boneneten, vindt iedereen het eten wél heel lekker. En ik? Ik ga morgen maar eens wat anders dan bonen eten en geef het estafettestokje door aan Lizet Kruyff.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Van vega naar vegan
Onder de generatie Y en Z is het heel gebruikelijk om vegan te eten. Nu val ik als xennial niet...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter