Open menu

citroenen4 thbIk zit opeens met een overschot aan citroenen. Overal hoor je moestuinierende bekenden klagen over overvloedige courgettes, bieten en komkommers. Maar ik zit dus met citroenen. Cadeautje van een bevriende groenteman. Wat doen we ermee?

Als eerste gingen er een paar in de lemon curd. Deze zoetzure, romige citroencrème is hier favoriet en je kunt er ook mensen blij mee maken door ze een potje cadeau te geven. Helaas niet geschikt om alle citroenen in te verwerken, want zo lang blijft lemon curd nu ook weer niet goed. En ik bakte een flinke citroenschuimtaart.

citroenen

 

Van nog meer citroenen maakte ik citroenlimonade. In het recept waar ik naar link worden bergamot-citroenen gebruikt, maar met gewone citroenen gaat het ook prima. Lekker!

De citroenen die toen nog over waren, werden ingemaakt. Niet moeilijk, blijft heel lang goed en ik eet ingemaakte citroenen zowat overal bij: bij falafel, in de bonensalade, als pickles bij Indiaas eten, in een tajine, of in een yoghurtdip voor over de gesmoorde spinazie of snijbiet.

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama