Vind jij het ook moeilijk om elke week te bedenken wat je nu weer gaat eten? Hoe combineer je nu die koolrabi of die andere gekke groente en hoe eet je ook nog een beetje gebalanceerd? Wij hebben daar iets op verzonnen: het Vegatopia-weekmenu. Elke week lekkere en gevarieerde recepten voor maandag tot en met zondag!

Maandag

We starten de week met deze spaghetti met aubergine en courgette. Hij staat lekker snel op tafel.

vegetarische_spaghetti

Dinsdag

Vandaag een zomers stamppotje, namelijk een waterkersstamppot. We eten er een vegetarisch worstje bij en een snelle witlofsalade van wat gesneden witlof met een dressing van yoghurt, mosterd, olijfolie en peper en zout. Waterkers vind je in grotere supermarkten en in de biologische winkel, in het slavak.

Woensdag

Vandaag wordt het lekker weer. Een goed idee om iets van de veggie barbecue te eten dus. We kiezen een recept van Green Kitchen Travels: spiesjes met tempeh en papaja (die laatste ligt tegenwoordig ook in grotere supermarkten, kijk anders bij de toko). Lekker met gegrilde mais, en laat dat eeuwige stokbrood achterwege: eet er een kommetje rijst met zoete ketjap bij. Lekker frisse tip: geef er extra limoenpartjes bij.

vegetarische_barbecue

foto: kookboek Green Kitchen travels, zie link

Donderdag

Vandaag wordt het weer warm! Een maaltijdsalade gaat er dan wel in. En dus eten we een lekkere maaltijdsalade met verse capucijners en tuinbonen en aardappel. Verse capucijners zijn nu in het seizoen. Het is de moeite waard er in de biowinkel of op de markt even naar te zoeken.

maaltijdsalade

Vrijdag

Zo aan het einde van de week liggen er vast nog restjesgroenten in de koelkast. Daarom maken we een nasi goreng met een spiegel-eitje en wat atjar als bijgerecht. Ook lekker voor als het nog warm weer is.

nasigoreng
foto: Yukari Abe

Zaterdag

Vandaag een zomerse slasoep met munt en citroen. We eten er Engelse kazen bij: cheddar en stilton, land- of stokbrood en kerstomaatjes met balsamico-azijn en olijfolie. Wist je dat Engelse kazen vaak vegetarisch gestremd zijn?

Zondag

Deze Maleisische groentencurry van Rose Elliot met witte rijst is niet moeilijk om te maken en binnen 30 minuten klaar, maar er gaan best wat ingrediënten in. Ideaal voor de zondag dus. Wij vinden het lekker om er ook nog wat gebakken tofu in te doen.

curry

 foto kookboek Rose Elliot, zie link

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

horecarama

dekbeddiscounter