Open menu

weekmenu15Op de redactie hebben we we vandaag maar weinig tijd om boodschappen te doen, want wij staan op de Veggiefair in Doorn, maar dat weerhoudt ons niet ervan jullie alvast veel inspiratie te geven wat je kunt koken komende week. Handig als je straks boodschappen gaat doen of gewoon een lekker receptje zoekt!

Maandag

Het is nog geen winter, maar deze Italiaanse stamppot van Judith staat dan ook met één been in de zon. Eet er een rode-paprikasalade bij.

vegetarische_stamppot

Dinsdag

Vandaag is het Aziatische dinsdag en maken we Japanse aubergines met miso, Serveer met een kommetje (sushi)rijst en komkommersalade met rijstazijn, en gebakken shiitake paddenstoelen. Eet meloen toe.

Woensdag

Pastatijd! We maken spaghetti met tomatensaus met oregano, een beetje balsamico en pul biber, courgette en vegetarisch gehakt.

Donderdag

We maken lekkere gewokte noedels met onder andere taugé. Bak ook wat tofu mee.

Vrijdag

Deze eitjes met warme knoflookyoghurt zijn lekker Midden-Oosters en een perfecte start van het weekend. Het recept en de foto komt uit het kookboek Arabia bij je thuis van Nadia Zerouali en Merijn Tol. We eten er warm, Turks brood bij en gebakken tomaatjes.

knoflook-eitjes

foto uit Arabia bij je thuis

Zaterdag

Omdat het zaterdag is, koken we iets uitgebreider. We maken Machtelds pie met zoete aardappel en kipstuckjes.

vegetarische_pie

Zondag

We sluiten de week af met speltpannenkoekjes met kruidenboter. Eet er een spinaziesalade bij.

Maak je een gerecht? Dan vinden we het leuk als je een fotootje maakt en ons tagt op Twitter, Facebook of Instagram, als jij dat ook leuk vindt natuurlijk.

 

 

 

 

 

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama