weekmenu162Het is je misschien niet ontgaan dat 2016 is uitgeroepen tot het jaar van de boon! Speciaal daarom hebben we deze week een menu met allemaal bonen en peulvruchten. Je zult zien dat bonen bijzonder veelzijdig zijn en zeker niet gaan vervelen. We hebben namelijk niet te ingewikkelde bonengerechten geselecteerd uit de hele wereld, en ook uit Nederland uiteraard.

Maandag

We beginnen deze week meteen met een gerecht met gedroogde tuinbonen: foul medames met aubergine. Serveer er bulgur bij in plaats van couscous.

ful_medames

Dinsdag

Tofu wordt van sojabonen gemaakt en past daarom ook goed in ons bonenmenu. We maken vandaag tahu goreng. Lekker met gewokte paksoi en rijst.

tahu goreng

Woensdag

Mexicanen zijn ook echte boneneters. Vandaag maken we Mexicaanse bonenburrito's, een heerlijk recept van Karin Luiten uit haar boek Koken met Karin zónder pakjes & zakjes 2.

Donderdag

Op Hollandse donderdag eten we blote billen in het gras. In dit recept gaan zelfs twee soorten bonen: witte bonen en snijbonen.

Vrijdag

Je eigen falafel is het lekkerst! Daarom maken we vandaag op snackdag lekkere falafel van kikkererwten.

falafel 2016

Zaterdag

Een Italiaanse minestronesoep is ideaal voor de verwerking van restjes en is, onder andere door de witte bonen die er in gaan, gewoon een lekker vullende maaltijdsoep.

Zondag

Oké, sperziebonen zijn niet in het seizoen nu, maar we maken deze week een uitzondering. Dit gerecht van spaghetti met sperziebonen en aardappel is verrassend lekker.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter