Open menu

weekmenu1611Deze week komen er weer allerlei soorten ingrediënten en gerechten aan bod in ons weekmenu. Winterse rode kool en bieten, maar ook meirapen, een omelet, salades en frietjes staan deze week op ons weekmenu. En een prachtige hartige taart met een bodem van courgette en winterwortel, die je hiernaast op de foto ziet.

Maandag

We beginnen de week met winterse gestoofde rode kool. Lekker met aardappels, vegetarische jus en vegetarische worstjes.

Dinsdag

Deze risotto met bieten en meiraap geeft ons een lentegevoel.

Woensdag

Vandaag eten we gevulde paprika met paneer, een Indiase kaas die je bij de biologische winkel kunt kopen. Lekker met zilvervliesrijst.

Donderdag

Maak een courgette-omelet met munt, en serveer er gebakken bloemkool en gekookte aardappels bij.

Vrijdag

Een makkelijke maaltijd vandaag, geïnspireerd op wat Eelco van de week at. Doe een half stokbroodje met ui, champignon, eventueel een ingemaakt pepertje en kaas in de oven (ongeveer 10 minuten op 200 graden, ingepakt in aluminiumfolie). En eet er nog een half stokbroodje bij en beleg dat met hummus met koriander. Erbij een salade van koolrabi, radijs en puntpaprika met honing-mosterd-bieslookdressing.

Zaterdag

We maken Emma's vegetarische zoervliesj en eten daar frieten bij.

Zondag

Hedwigs hartige taart met bodem van courgette en winterwortel is lekker romig.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama