tapas ensalade de endivias y queso cabralesDe schoolvakanties zijn in het hele land weer voorbij. Om het vakantiegevoel vast te houden, halen we deze week alles uit de (keuken)kast. In het weekend gaan we barbecueën en picknicken. Op de andere dagen laten we ons inspireren door keukens in zuidelijke landen. Met pizza’s en tapas op tafel wanen we ons nog even op reis.

Maandag

Alleen al de kleuren in deze paella de pimienta van Larisse van der Haar doen ons weer denken aan warmte, siësta’s en genieten van prachtige zonsondergangen.

vegetarische paella

Dinsdag

Zeg filodeeg en feta, en je gedachten gaan automatisch naar een Grieks terrasje. Samen met pecorino en munt gaan zij in deze kremidopita, oftewel uientaart. Het zomergevoel wordt compleet met een salatá theriní, de bekende Griekse salade.

Woensdag

Hoe krijg je die pizza net zo lekker als in Italië? Annemieke legt het je uit! Heb je nog wat Italiaanse dropjes over van de vakantie? Maak daar dan deze heerlijke semifreddo mee.

Donderdag

Deze maaltijdsalade kun je aanpassen aan je eigen smaak. Gebruik als basis orzo (rijstvormige pasta) of een andere kleine pastasoort. Neem als groente aubergine of courgette en maak af met olijven, kappertjes en pijnboompitten.

Orzosalade

Vrijdag

Vanavond snoepen we van zelfgemaakte tapas en sherry. Jol liet zich inspireren in Spanje en beschreef de lekkerste soorten hapjes, van koude tomatensoep en aardappelsalade tot witlof met kaas en citroenmousse.

mousse de limon2

Zaterdag

We hopen dat het droog blijft, want we willen de barbecue nog één keer aansteken. De tips die de redactie tien jaar geleden op een rijtje zette, komen nog steeds goed van pas. Plus drie suggesties voor op het rooster, met halloumi, maïs en tempeh.

Zondag

We trekken erop uit met een groot kleed, een thermoskan muntthee en een picknickmand vol Marokkaanse lekkernijen, zoals kaaspasteitjes, auberginepuree en tapenade.

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter