Open menu

worteltortilla 256x192Wintergroenten vormen de hoofdmoot van deze week. En dit hoeft zeker niet saai te zijn. We laten ons inspireren door verschillende landen zoals Italië, Spanje en zelfs Polen. De week sluiten we af in Franse stijl.

Maandag

We beginnen de week eenvoudig met gestoofde winterpeen met erwtjes en tijm. Hierbij serveren we couscous en eventueel een spiegeleitje.

Dinsdag

Vandaag koken we lokaal met een meditetane inslag: Judiths Italiaanse spruitjes.

Woensdag

Wat kan je maken met zuurkool? Poolse tortilla's. De bijhorende "ćwikła z chrzanem" (rode biet met mierikswortel) halen we bij de Poolse winkel. Je kan de tortilla's anders ook gewoon met mosterd serveren.

Donderdag

Vandaag doen we niet moeilijk. We eten gekookte aardappels, een Valessburger met champignons en kant-en-klare rode kool uit de diepvriesafdeling. Eventueel geef je er nog een gemengde salade bij die je afwerkt met een paar grofgehakte walnoten.

Vrijdag

De ene tortilla is de andere niet. De tortilla die vandaag maken is geen wrap maar een Spaanse tortilla met wortel in plaats van aardappels. Lekker met een fris glas bier.

Zaterdag

Deze Chinese ovenloempia's van Eelco kun je lekker voor de tv opeten. Daarom zijn ze ideaal voor een zaterdagavond.

Zondag

Op zondag mag het iets uitgebreider zijn. Daarom serveren we vandaag Bourgondische tofu met lekker veel rode wijn in de saus. Hierbij eten we rijst. Voor bij de koffie achteraf is er citroencake.

 

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama