TomatencurryLarisseSjabloonDeze week doen we mee met de Vegan Challenge. Alle recepten in dit overzicht zijn puur plantaardig, maar natuurlijk toch heel divers zoals altijd. De gerechten hebben invloeden uit het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Afrika en India. We beginnen de week met een eenvoudige pilav en sluiten we af met een rijkelijke avocadotaart.

Maandag

Zoals altijd beginnen we de week met een gerecht dat niet veel moeite kost. Miranda bedacht voor ons deze Midden-Oosterse pilav met champignons, tomaat en paprika. 

Dinsdag

Vandaag maken we een linzenschotel met verschillende groenten waaronder flespompoen en courgette. Deze laten we begeleiden door de heilige graal van de plantaardige keuken: de avocado. Deze keer in de vorm van een verse guacamole. 

Woensdag

We gaan terug naar het Midden-Oosten met deze wortelsalade met tahin, hazelnoten en munt. Serveer hier een niet-alledaagse kapucijnerhummus bij en warm Libanees brood. Mocht je geen Libanees brood kunnen vinden, gebruik dan pitabroodjes.

Donderdag

Larisse maakte voor ons een curry met tomaten en kikkererwten. Hierbij liet ze zich inspireren door de Indiase keuken. Serveer hierbij basmatirijst.

Vrijdag

Tempeh is een ontzettend veelzijdig product. Omdat het te gebruiken moet je soms wel eerst op het juiste pad gezet worden. Gelukkig schiet Miranda ons weer te hulp toont ze ons hoe we krokante tempeh met gomasio maken. Lekker als snack bij de borrel. 

Zaterdag

We hadden nog geen tofu deze week? Nu wel. Vandaag maken we een heerlijk tofugerecht: Tofu Mombasa. De inspiratie halen we uit Kenia. Serveer dit gerecht met rijst en gestoofde spinazie.   

Zondag

Op zondag mag er altijd iets bijzonders op tafel komen. Hedwig maakt voor ons een heuse taart met avocado. En hij hoeft nog niet eens in de oven. 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter