Open menu

tulband safraanrisotto thbEen nieuwe week, een nieuw weekmenu. De weervoorspellingen zijn prima, daarom geven we de gerechten ofwel een fris dan wel een exotisch tintje. Zo maken we een venkelsalade, flensjes met een frisse vulling, maar ook Pad Thai, zoete loempia's en een vullende bonensoep uit Portugal.  

Maandag

We beginnen de week met spaghetti en Peruaanse spinaziepesto. Daarbij serveren we een salade en gebakken plakken seitan. Je mag er natuurlijk ook nog altijd een spiegeleitje bij doen.

Dinsdag

Naarmate het mooier weer wordt, krijgen we zin in frisse salades. Toch mag er nog een beetje pit in het gerecht zitten. Daarom maken we vandaag een venkelsalade met mierikswortel. Hierbij eten we verder nog gebakken aardappels en hummus met gerookt paprikapoeder.

Woensdag

Een maaltijdsoep is altijd gemakkelijk. Daarom maken we een Portugese soep met bonen. Omdat ze bij de buurtsuper geen zwarte-ogen-bonen hebben, gebruiken we kapucijners in de plaats. Typisch Portugees waterbrood voor erbij is helaas nog moeilijker te vinden, tenzij je in een stad woont met een grote Portugese gemeenschap zoals Brussel of Antwerpen. Een ciabata van goede kwaliteit is wel een prima vervanger. 

Donderdag

Aziatische gerechten worden veelal buitenshuis gegeten. Dit komt deels omdat we niet vertrouwd zijn met de bereidingswijze en de typische ingrediënten. Tertia toont ons vandaag dat het eigenlijk heel gemakkelijk is om zelf Pad Thai te maken.

Vrijdag

Bij het begin van het weekend, eten we op ons eigen zonnige terras. We maken geen moeilijke dingen. Daarom serveren we zelfgemaakte maïsflensjes* gevuld met Eelco's frisse komkommer-tomatensalsa, geraspte kaas en een half blik zwarte bonen.

*Voor de flensjes voor twee personen, maak je een beslag van 70 g gewone bloem, 30 g fijn maïsmeel, 2,5 dl water of melk, twee eieren en een snufje zout. Deze bak je dan zoals gewone pannenkoeken. 

Zaterdag

Vandaag komt er een oude tante op bezoek. Vegetarisch eten vindt ze soms maar een beetje vreemd. Wel is ze dol op verse asperges, die we vandaag bij de teler gaan halen. Daarom verrassen we haar met Hedwigs mooie tulband van saffraanrisotto, saus van bospeen, doperwten en groene aspergelinten. De maaltijd sluiten we af met een mokkagebakje van bij de warme bakker. Ze zal helemaal in de wolken zijn.

Zondag

De week sluiten we af met eenvoudig, maar origineel dessert: zoete loempia's met mango en kokos in Vietnamese stijl.

tulband safraanrisotto 600px

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama