Open menu

couscous 7 groenten 04 bordWe zijn weer klaar voor een nieuw weekmenu. Zelfs met het mooie lenteweer kan je een, weliswaar aangepaste, stamppot op tafel zetten. Maar elke dag aardappels zien we dan ook weer niet zitten. Daarom maken we ook 2 maal pasta - zowel koud als warm, coucous, risotto, hartige pannenkoek en zelfs hartige Braziliaanse broodjes. Zo hebben we elke dag een maaltijd om naar uit te kijken.

Maandag

We beginnen de week op Italiaanse wijze met fusilli en zelfgemaakte rucolapesto. Daarbij serveren we een salade van kerstomaatjes, komkommer, mozzarella, verse basilicum, olijfolie en balsamico-azijn.

Dinsdag

Wat doen we met die krop sla in de koelkast? Die mag de stamppot in. Sla is echt een pak veelzijdiger dan je denkt. De tofu rosso van Taifun past hier perfect bij. Je mag natuurlijk ook een ander soort vegaburger gebruiken.

Woensdag

Vandaag maken we een snel zomers gerecht met wat pit. We bereiden een koude pastasalade met witte bonen, blokjes rode en gele paprika, blokjes komkommer en fijngehakte peterselie. Het geheel brengen we op smaak met andalousesaus. Heb je dit niet in huis? Gebruik dan mayonaise, ketchup, chilipoeder en eventueel ook wat gerookt paprikapoeder. Laat je trouwens niet misleiden door de naam: andalousesaus is een Belgische uitvinding en werd naar Andalusië genoemd om het exotischer te laten klinken. Spanjaarden vinden de saus doorgaans wel lekker, trouwens. 

Donderdag

Het is tijd voor een klassieker uit de Maghreb en tevens één van de lievelingsgerechten van Eelco: couscous met zeven groenten. Daarnaast geeft hij je ook nog wat tips over de perfecte bereiding.

Vrijdag

Bij de borrel deze week eten we pão sem queijo, een veganistische versie van de Braziliaanse klassier pão de queijo. Het recept hebben we gevonden op de persoonlijke blog van gastredactrice Jessi. 

Zaterdag

Het aspergeseizoen is nog niet voorbij. We zijn vanmorgen naar de markt geweest voor verse asperges. Hiermee maken we nu aspergerisotto met sinaasappel. Als voorgerecht kun je een salade van tomaat, rode ui en kikkererwten serveren. Deze werk je af met olijfolie, witte wijnazijn, peterselie, peper en zout.

Zondag

Beleefd als we zijn, duwen we de keuken van Montenegro niet aan de kant. Daarom we serveren we vandaag een pannenkoek met spinazie en feta die zowel in Servië als Montegro gegeten wordt.

couscous 7 groenten 03 op tafel

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama