Open menu

portugese schotel thbDe zomervakantie staat voor de deur. We dromen weg bij verre bestemmingen. Daarnaast moeten we ook eindelijk eens beslissen waar we dit jaar op reis gaan. Daarom presenteren we jullie deze week telkens een verre bestemming in de vorm van een plaatselijk gerecht. We maken een reis rond de wereld langs de verschillende continenten vanaf onze keukentafel.

Maandag (Costa Rica)

Onze reis beginnen we in Costa Rica. Het nationale ontbijt is daar gallo pinto, gebakken rijst met bonen. Maar... je kan ook prima als avondeten serveren. Dien het op met een gebakken eitje en kaas en eventueel een salade van tomaat en veldsla. 

Dinsdag (India)

De volgende halte is India. We maken een curry met onder andere aubergine, zoete aardappel en okra. Jessica heeft de Zuid-Indiase recept leren kennen tijdens haar reizen en is er sindsdien dol op. We serveren er naan bij en eventueel ook basmatirijst. 

Woensdag (Portugal)

Vandaag landen we in Portugal. We maken een makkelijk eenpansgerecht voor door de week, geïnspireerd op het beroemde Portugese recept "bacalhau à brás". Geen stokvis nodig! Hierbij serveren we een salade van tomaat, rode ui, olijfolie, rode wijnazijn en peterselie.

Donderdag (Midden-Oosten)

Na Portugal gaan we naar Turkije en het Midden-Oosten. Dit doen de met Frederikes aubergines van de imam met hummus-wortelsalade en pilav-rijst.

Vrijdag (Verenigde Staten)

Vrijdag is het traditioneel snackdag. Vandaag maken we hushpuppies, traditionele gefrituurde maïsbroodjes uit het zuiden van de Verenigde Staten. Hierbij serveren we een salsa van geroosterde groenten.

Zaterdag (Zuid-Afrika)

De Zuid-Afrikaanse keuken staat niet meteen bekend voor het ruime aanbod aan vegetarische gerechten. Gelukkig is het mogelijk om genoeg vegetarische gerechten te vinden. Machteld toont dit aan met een volledig Zuid-Afrikaans menu met inbegrip van een braai, de lokale variant op de barbecue. Dus eten we vandaag pindasoep, charkalaka salade en braaitempeh. Het geheel sluiten we af met zoete melktert

Zondag (Australië)

Tot slot reizen we af naar Australië. We bakken Annemiekes macadamiakoekjes. Het recept is gebaseerd op de traditionele Anzac biscuits en de macadamianoot, natuurlijk dé Australische noot bij uitstek.

auberginepilav

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama