orzofrederikekleinHoewel we nooit zeker kunnen zijn van het weer, maken we er toch zomerse week van vol smaak en kleur. We beginnen met een Aziatisch geïnspireerde soep en maken daarna een barbecuegerecht in de oven. Verder tijdens week eten we nog onder andere kroketjes met rookkaas en een Texaanse salade. De week eindigt met een picknick in het park.

Maandag

Vandaag houden we het eenvouding, maar toch niet saai. We maken een Aziatisch geïnspireerde soep met kikkererwten en rode curry. Hierbij eten nog een stuk zuurdesembrood.

Dinsdag

De zomer is het groentenseizoen bij uitstek. Vandaag maken we halloumi, gegrilde groenten en gepofte aardappel uit de oven. Zo hebben we een beetje het barbecue-gevoel tijdens de week, maar dan zonder de barbecue uit het tuinhuis te moeten halen.

Woensdag

Vandaag maken we één van de favoriete gerechten van forumgebruiker Eno2. Hij wil gezond en veganistisch eten, maar vooral niet lang in de keuken staan. Zo ga je te werk: stoof blokjes rode paprika in wat olie op een hoog vuur. Voeg er na en paar minuten een paar (al dan niet gepelde) tomaten in partjes en een uitgeperst teentje knoflook bij. Laat het geheel gaar stoven en kruid af met peper, zout, oregano en chilipoeder. Serveer met gebraden seitan en pasta.

Donderdag

Bonen zijn veelzijdiger dan je denkt. Vandaag maken we salade van zwarte bonen uit Texas, cowboy caviar. In eerste instantie dachten we om er maïsbrood bij te geven. Maar eigenlijk is het nog lekkerder om er polenta met paddestoelen bij te serveren. In het recept vervangen we de gemengde paddestoelen wel door gewone champignons.

Vrijdag

Kaaskroketten vind je in elke buurtsuper. Wanneer je echt bijzondere kaaskroketten wil, dan kun je ze best zelf maken. Daarom maken we vandaag Annemiekes rookkaaskroketjes. In plaats van ronde plakjes rookkaas kun je ook Italiaanse gerookte scamorza gebruiken. We serveren de kroketjes bovenop een grote gemengde salade met onder andere eikenbladsla, tomaat, groene olijven, vers geraspte wortel en rauwe rode biet... Serveer met een stuk stokbrood. 

Zaterdag

Op een zomerse zaterdag is een gerecht dat je een vakantiegevoel geeft meer dan welkom. Daarom maken we vandaag Frederikes orzo met feta, tomaat en peterselie. Je hoeft hiervoor nog niets eens lang in de keuken te staan. Maak gerust een extra grote portie, want wat overblijft kun je 's anderendaags meenemen naar de picknick.

Zondag

Zondag picknickdag! We spreken af met een aantal vrienden in een mooi park en we nemen zelf een paar gerechten mee. Als voorgerechtje maken we een bijzondere en pittige aardbeiengazpacho. Daarnaast maken we een Peruaanse aardappelsalade. Om op het opdienen gemakkelijker te maken snijden we de aardappels in blokjes en mengen we de kaassaus er al onder. 

papa a la Huancaina 2x

 

Sven, culi-redactie, Belg, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo