paksoi en tempeh van de gril kleinlHet einde van de maand juli is in zicht, maar de zomer gaat nog een tijdje mee. Deze week houden we het daarom nog altijd zuiders met onder andere verse pasta, paella en zoete aardappelburgers. Daarnaast eten we natuurlijk ook Nederlandse paprika's die momenteel lekker en goedkoop zijn. De week sluiten we af met verrassende maanzaadkoekjes.

Maandag

Op maandag maken we het onszelf gemakkelijk. We koken verse tagliatelle en stoven hem even op in voldoende olijfolie en 2 fijngehakte teentjes knoflook. Op het bord strooien we er nog Parmezaanse kaas over. Hierbij serveren we een salade van komkommer, tomaat, scamorza, zwarte olijven en zongedroogde tomaten. Werk de salade af met wat olie uit het glas zongedroogde tomaten en wat wijnazijn.

Dinsdag

Zelfs een op een doordeweekse dinsdag mag er iets op tafel komen wat leuk is voor de kinderen. Vandaag maken we daarom zoete aardappelburgers met tahinsaus. We dienen ze op tussen een hamburgerbroodje en serveren er een groene salade bij. Voor jonge kinderen kan je de harissa weglaten of vervangen door een eetlepel curryketchup.

Woensdag

We snijden een oranje, een gele en een rode paprika in reepjes. We stoven ze daarna gaar in wat olie met een uitje en 2 teentjes knoflook. Hierbij maken we nog een salade van zwarte bonen uit blik, pruimtomaten in blokjes, een fijngehakt uitje, een avocado in blokjes, fijngehakte koriander, olijfolie en witte wijnazijn. Serveer met rijst.

Donderdag

Vandaag halen we de grillpan uit de kast voor Jannika's gegrilde gemarineerde tempeh met paksoi. Hierbij serveren we basmatirijst.

Vrijdag

Op het einde van de lange werkweek ontspannen we in de tuin. We starten het aperitief met 3 frisse tofusalades op smaak gebracht met respectievelijk paprika, rucola en champignons. Hierbij serveren we afbakciabatta. 

Zaterdag

De sangria voor het aperitief staat al koud. Maar daarna moeten we ook nog eten. Om in dezelfde stijl en hetzelfde land te blijven maken we een vegetarische paella met tomaten.

Zondag

Voor bij de koffie vandaag maken we Jessies spiraalkoekjes met maanzaad. Wel geven we er een zomerse toets aan door de marmelade te vervangen de frambozenjam. Het bord met koekjes versieren we nog met een handvol frambozen en braambessen.

SpiraalkoekjesJessi

Sven, culi-redactie, Belg, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Versterking gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.

kookworkshop

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo