Open menu

BloemkoollasagneMetaSjabloonDeze week gaan we geen uren in de keuken staan. We maken onder andere een simpele spaghetti, een salade met gefrituurde mozzarellaballetjes, roerei met groenten en een rijstrolletjes met rode biet. Omdat het nu volop tomatenseizoen is, weigeren we om tomaten uit blik te gebruiken. Verse zongerijpte tomaten gebruiken geeft zoveel meer smaak en is niet zoveel meer werk. Op zondag ten slotte bakken we een appeltaart die in één keer op gaat.

Maandag

Op een doodgewone maandag zoals deze houden we het eenvoudigl. We maken een simpele spaghetti met vegaballetjes uit de supermarkt. Wel gebruiken we verse (pruim)tomaten omdat deze nu op hun lekkerst en goedkoop zijn. Een blik is handig voor in de winter. Laat dat dus nog maar even in de kast staan.

Dinsdag

Vandaag eten gestoomde broccoli. Hierbij maken we een aardappelpuree waar we nog een eetlepel fijngehakte peterselie en een fijngehakt uitje aan toevoegen. Lekker met een gekookt eitje. 

Woensdag

Het is nog steeds zomer. Daarom maken we een grote maaltijdsalade met ijsbergsla, komkommer, rode paprika, groene olijven en tuinkers. De groente hebben op zich al smaak genoeg, daarom mengen we er gewoon wat olijfolie en witte wijnazijn onder. Omdat in restaurants al genoeg bestookt worden met geitenkaas, leggen we er zelf gefrituurde mozarellaballetjes bovenop. Zet verder nog zuurdesembrood en boter op tafel.

Donderdag

Wanneer we de koelkast opentrekken zien we nog een bloemkool, een bakje champignons en een pakje blauwe kaas liggen. Van Meta hebben we vernomen dat je hiermee een geweldige lasagne kunt maken. 

Vrijdag

Vandaag maken we iets zomer, exotisch en ook nog gemakkelijk te bereiden. Op het menu staan daarom rijstrolletjes met gegrilde tahoe met makkelijke pindasaus afkomstig van Hedwigs persoonlijke blog.

Zaterdag

We hebben nog wat groenten van een paar dagen geleden in de koelkast liggen. Ze zijn nog niet slecht, maar we verwerken ze liefst wel zo snel mogelijk. Daarom maken nu groentenroerei met basilicum en tomatensaus. Natuurlijk gebruiken we nu wel verse tomaten voor de saus. Verder eten we hier nog rijst bij.

Zondag

Zelf bakken is leuk. Maar wie gaat dat allemaal opeten? Geen nood! Deze kleine appeltaart is bedoeld voor twee tot vier personen. Slecht worden zal 'ie dus zeker niet.

hedwigrijstrolletjes

Bewaren

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

the Kitchenary

horecarama