Open menu

groentenpakketjes thumbNee, het is nog geen herfst. Maar de zomer loopt wel bijna op z'n eind. Daarom worden de gerechten van ons weekmenu iets steviger, maar blijven ze toch nog lekker zonnig. We beginnen de week met een pasta met oesterzwammen en paprika en eindigen de week met een groentetaart met noten. Daarnaast eten we ook nog onder andere bonenburrito's, curry met komijnekaas en rösti.

Maandag

De week beginnen we met een eenvoudige puur plantaardige pastaschotel. Ze stoven een uitje en knoflook in wat olijfolie. We voegen hier nog oesterzwammen en rode paprika bij. We werken het geheel af met een handjevol cashewnoten. Het groentegerecht serveren we met penne of een andere pastasoort.

Dinsdag

Op weg naar huis kopen we nog snel even een flespompoen bij het Turkse winkeltje om de hoek. Hiermee maken we een rode curry met flespompoen en tofu. Daarbij serveren we quinoa.

Woensdag

We hebben zin in een aromatische curry, maar we hebben geen uitgebreide kruidenkast. Voor deze geniale Hollands-Indiase curry heb je gelukig maar weinig ingrediënten nodig: onder meer bloemkool, erwtjes en... komijnekaas. Lekker met basmatirijst. 

Donderdag

We halen de rasp uit het bovenste keukenkastje en aardappels uit de voorraadkast. We maken helemaal zelf een lekkere rösti en dienen die op met sperzieboontjes en een groene salade. Mosterd of ketchup naar smaak.

Vrijdag

Karin Luiten heeft net een nieuw zonder-pakjes-en-zakjes-kookboek uitgebracht. Toch zijn we alleshehalve uitgegekeken op haar eerdere kookboeken. Daarom maken we vandaag haar Mexicaanse bonenburrito's.

Zaterdag

Enkele van onze vrienden hadden nog nooit een aflevering van The Game of Thrones gezien. Hoog tijd voor een rechtzetting. Daarom nodigen we ze uit uit voor een marathonsessie. We zorgen natuurlijk wel voor hapjes die voor de tv kan opeten. Zo maken we broodjes met champignons à la greque en kapucijnerhummus. Ook serveren we leuke groentepakketjes uit de oven.

Zondag

Zondag taartdag? Natuurlijk! Wel maken we vandaag een hartige taart: een groentetaart met noten. Wanneer er nog stukje over is, kan dat 's anderdaags in de broodtrommel. Koud is de taart immers ook lekker.

bonenburritos

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

the Kitchenary

horecarama