Open menu

tagliatelle paddenstoelen thb2Deze week eten we iets vaker aardappels dan gebruikelijk. Maar omdat we ze geen enkele keer op dezelfde manier bereiden, wordt het zeker niet saai. Zo maken we een Luikse salade, hete bliksem, gebakken aardappels en natuurlijk ook friet. Daarnaast is er nog plaats voor zelfgemaakt Chinees eten, pasta met paddestoelen en een bijzondere cheesecake.

Maandag

De week beginnen we met een Luikse salade, een traditionele warme salade met aardappels en sperziebonen. Het is een ideaal gerecht voor op een maandag omdat het gemakkelijk te maken is. Wel is het belangrijk dat je bij een eenvoudig gerecht als dit ingrediënten van goede kwaliteit gebruikt.

Dinsdag

De overgebleven aardappels van gisteren bakken we op in de pan. Hierbij serveren we gebakken seitanplakken en gestoomde broccoli. Om dit doordeweekse menu een feestelijk tintje te geven, maken we nog een portie vegetarische onion gravy

Woensdag

Nu het najaar nadert, vind je een ruimer aanbod aan paddenstoelen in de supermarkt. Omdat gemengde paddestoelen van nature al rijk van smaak zijn, maken we er een eenvoudige tagliatelle met pijnboompitten mee. 

Donderdag

We vinden het tijd voor Hollandse kost. We maken hete bliksem. We geven extra pit aan het gerecht door gerookte feta toe te voegen. Hierbij geven we nog een krokant gebakken groetenballetjes uit de supermarkt. 

Vrijdag

Vrijdag is vandaag frietdag, maar we maken wel alles zelf. We maken verse friet en serveren hierbij Tertia's nasischijven. De saus mag je zelf kiezen: satésaus of ketchup en mayonaise. Wanneer je alle sauzen samen opdient, wordt het oorlog.

Zaterdag

We hebben zin in Chinees eten maar we koken het helemaal zelf. We bereiden vegetarische ku lu yuk met seitan. Verder maken we nog witte rijst en een eenvoudige salade van geraspte wortel, fijngesneden ijsbergsalade, grofgehakte pinda's en tuinkers. Als dressing gebruiken we simpelweg loempiasaus.

Zondag

Vandaag bereiden we een bijzondere cheesecake met chocolade en banaan. Als bodem gebruiken we bastognekoekjes. Je kan ze ook vervangen door speculaaskoekjes. 

tagliatelle paddenstoelen

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

the Kitchenary

horecarama