pasta met savooiekool thb256x192Tijdens deze herfstweek gaan we geen uren in de keuken staan. Toch koken we iedere dag vers en gevarieerd. Zo maken we twee totaal verschillende gerechten met prei, gebruiken we een pak soepgroenten op onze eigen manier en eindigen we de week met een patisson uit de oven.

Maandag

De week begint met een gemakkelijk recept van Tertia: preistamppot met zongedroogde tomaten. Hollands maar toch ietsje anders. Hierbij serveren we simpelweg vegaballetjes uit de supermarkt.

Dinsdag

Zaterdag hebben we een pak soepgroenten gekocht, maar eigenlijk hebben we geen zin in soep hoewel het pak wel op moet. Daarom stoven we de groenten op, voegen we er gekookte witte rijst, wat sojasaus, wat sambal, wat komijn en wat knoflook aan toe. Hier severen we nog verder roerei bij en natuurlijk satésaus. Creatieve nasi goreng.

Woensdag

Vandaar staat er savooiekool op het menu. We bereiden met volgens een recept van Eelco met tomaten, zonnebloempitten en penne.

Donderdag

Vandaag hebben we tijd noch zin om uitgebreid te koken. Vandaar dat een kleine zonde begaan. We maken salade van witlof, geraspte wortel, witte bonen, peterselie, mosterd, olie, azijn, peper en zout. Hierbij serveren we friet, kaaskroketten en natuurlijk mayonaise.

Vrijdag

Het vrijdagse borrelhapje mag lekker en lekker origineel zijn. Daarom gaan we deze keer te rade bij Bakken Zonder Beesten, depersoonlijke blog van gastredactrice Jessi. Ze creëerde deze pretzel bites en serveert er een artisjokdip bij. 

Zaterdag

Vanavond maken we het gezellig met een glas wijn en serveren we deze Srilankaanse aardappel-preicurry. Hierbij geven we nog basmatirijst en naanbrood.

Zondag

Deze zondag krijgen we bezoek en willen we iets klaarmaken dat erg mooit oogt op tafel, maar ook lekker is en gemakkelijk klaar te maken. We maken gevulde patisson uit de oven. Hierbij geven we nog een klassieke chutney en een groene salade. Zo beginnen onze gasten ook te beseffen dat een patisson niet enkel als hersftdecoratie hoeft te dienen.

pretzelbites

 

Sven, culi-redactie, Belg, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo