Open menu

KikkererwtensoepSjabloonHedwigDit weekmenu staat in het teken van bonen en peulvruchten. We laten ons inspireren door Peul & Boon. Dit is een groep van zeven wereldverbeteraars met een doel:  ze willen voor het einde van deze maand minimaal 1500 mensen bereikt te hebben die vlees vervangen door bonen en/of peulvruchten. Daar staan we zelf ook achter, natuurlijk. Wil je meedoen? Laat het hen weten via hun Collaction-pagina. De week begin we met een snelle pasta met rode linzen. Daarna eten we onder andere kikkererwtensoep met rode curry, linzenpannenkoekjes en erwtenfalafel. De week sluiten we af in zoetheid met gevulde appeltjes met bonenspijs. 

Maandag

Op een doordeweekse maandag maken we iets eenvoudigs, maar toch verrassend: pasta met rode linzen en rozemarijn volgens een recept van Annemieke. Lekker met een groene salade.

Dinsdag

Deze aromatische kikkererwtensoep met rode curry van Hedwig is lekker als licht avondmaal. Serveer met knapperig boerenbrood.

Woensdag

Het muffe imago van linzen werken we helemaal weg met deze drie-linzenpannenkoekjes met rode salsa. De pannenkoekjes zijn snel klaar en erg leuk als lunch met de kinderen. 

Donderdag

Op een gure winterdag gaan we voor gemakkelijk comforteten. Voor twee personen nemen we twee dl zilvervliesrijst, één dl groene linzen en een halve liter water. Kook dit in een pan met deksel op een zacht vuurtje totdat al het water geabsorbeerd is. Dit is gemakkelijk, lekker en zelfs erg voedzaam. Hierbij geven we gestoomde broccoli, atjar tjampoer uit een potje en pindasaus. Maak het gerecht helemaal af met casavechips of vegetarische kroepoek.

Vrijdag

Falafel en hummus hoef je niet perse van kikkererwten te maken. Voor de vrijdagse borrel maken we spliterwtenfalafel met wortelvulling. Daarnaast geven we ook nog kapucijnerhummus met in reepjes gesneden warme pitabroodjes en reepjes rode paprika. 

Zaterdag

Vandaag maken we een aromatische couscous met pompoen, paksoi en zwarte bonen. De bereidingswijze vind je in de video van Peul & Boon. 

Zondag

Je kan peulvruchten zelf gebruiken in zoete gerechten, al is dit niet zo bekend. Daarom sluiten we af met een bijzonder dessert, gevulde appeltjes met bonenspijs, abrikozen en vanillevla afkomstig uit het gevierde bonenkerstmenu van Joke Boon. 

JokeAppelbollen

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama