Open menu

sinaasappelkaneelbroodjeskleinVan de buurvrouw krijgen we een flinke knolselderij. Hiermee maken we een overschotel van knolselderij en zoete aardappel en verder ook nog een soep met knolselderij, appel en blauwe kaas. Verder maken we nog een Milanese risotto, restjespasta, tempeh met donker bier en spruitjesstamppot. De week sluiten we af een met een ontbijt met sinaasappel-kaneelbroodjes.

Maandag

We beginnen de week met een deel van de flinke knolselder. We maken een ovenschotel met knolselderij en zoete aardappel. Hierbij serveren we verder een stuk meergranenbrood.

Dinsdag

Op het menu staat winterkost: spruitjesstamppot met daarbij sperziebonen met kastanjepaddestoelen en oesterzwammen..

Woensdag

We hebben vanmiddag een uitgebreide werklunch gehad. Daarom houden we het vanavond meer eenvoudig met deze knolselderijsoep met appel en blauwe kaas. Verder maken we ook nog tosti's met kaas een vega boterhamworst. 

Donderdag

Vandaag baseren we ons op de inhoud van de koelkast want er zijn op paar dingen die eigenlijk op moeten. Daarom maken we een pasta van gebakken courgette, knoflook, een half blik witte bonen, olijven en natuurlijk tomatensaus. 

Vrijdag

Geen friet vandaag, maar één van de meest klassieke risotto's: risotto alle milanese met saffraan. Hierbij serveren we een salade van kikkererwten, kerstomaatjes, komkommer en rucola.

Zaterdag

Vanavond eten we Vlaams op vegetarische wijze. Of was het andersom? Hoe dan ook maken we tempeh met trappist. Hierbij geven aardappel puree en een simpele groene salade. 

Zondag

Deze zondag nemen we een uitgebreid ontbijt met versgebakken sinaasappel-kaneelbroodjes.

sinaasappelkaneelbroodjes

 

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama