Open menu

salade met boerenkool zongedroogde tomaat olijven en zoete aardappel introHet is hartje winter en daarom zetten we deze week de wintergroenten centraal. We beginnen met een wortelstamppot. Verder maken we nog schorseneren op Aziatische wijze, een maaltijdsalade met boerenkool en kaasgehaktballen met rode kool. Toch maken we ook nog een paar zonnige gerechten om de koude even te vergeten: pittige noedelsoep en kleurrijke warme salade met kidneybonen en gegrilde avocado.

Maandag

De week beginnen we met wortelstamppot. Hier voegen we nog wat diepvrieserwten bij. De stamppot kruiden we af met flink wat kerriepoeder (madras) en fijngehakte korianderblaadjes. Hierbij geven we nog gebakken champignons en komkommerraita.

Dinsdag

Boerenkool is veelzijdiger dan je denkt. Deze keer maken we er een salade met boerenkool, zongedroogde tomaat, olijven & zoete aardappel van volgens een recept van Ella Millis. We eten de salade warm met hummus en warme pitabroodjes. 

Woensdag

Net zoals boerenkool hebben ook schorseneren een flink imagoprobleem. Je hoeft ze heus niet altijd met witte saus te eten. We maken ze daarom op Aziatische wijze volgens een recept van Tertia. Lekker met rijst en een omelet met prei.

Donderdag

Vanavond houden we het simpel met in de schil gekookte aardappels, gestoomde broccoli en kaaskroketten. Vergeet de mosterd niet op tafel te zetten.

Vrijdag

Geen gefrituurde borrelhap vandaag maar wel iets helemaal anders dat even hartig en lekker is. We maken een pittige noedelsoep met onder andere paksoi en champignons. Dit is een maaltijd op zich. Hier hoeft verder niets meer bij, behalve misschien wat tofublokjes als je daar echt zin in hebt.  

Zaterdag

We gaan voor een licht maar kleurrijk gerecht dat wat zon brengt op deze winterse dag. We maken Hedwigs kidneybonen met kleurige groenten in piccalillysaus en geroosterde avocado en serveren er ciabatta bij. 

Zondag

In 2010 was het kaasgehakt van Joyce een flinke hype op Vegatopia. Vandaag maken we deze geweldige gehaktballen nog een keertje. We geven er verder gekookte aardappels en rode kool bij. 

piccalillygroenten

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama