Open menu

Eat Vegan Tortilla Soup introZoals iedereen weet bestaat Vegatopia al erg lang. Beetje bij beetje hebben we een zeer grote verzameling recepten opgebouwd, geschreven door onze vele vrijwilligers door de jaren heen of als recensierecept uit een kookboek. Omdat niet iedereen meteen helemaal het archief gaat induiken, doen we dit voor jullie met dit weekmenu. We geven jullie deze week een aantal oudere maar nog steeds interessante recepten zoals snelle pasta met witlof, hete bliksem en foe jong hai. Daarnaast hebben we ook meer recente recepten zoals tortillasoep en Hedwigs patatas bravas met gevulde portobello's. 

Maandag

We zetten de nieuwe week in met een recept uit de oude doos dat zeker nog niet ouderwets is. Daarnaast is het ook snel klaar, wat wel handig is voor een doorsnee maandag. We maken penne met witlof en geven hierbij nog een groene salade met rucola, olijven en zongedroogde tomaten op olie. 

Dinsdag

Je kan natuurlijk naar de afhaalchinees bellen en een half uur later je maaltijd gaan afhalen of je kan een fietskoerier vragen om hem bij je thuis af te leveren. Maar in evenveel tijd maak je deze foe jong hai helemaal zelf. En hij is ook nog eens veel lekkerder. Hierbij serveer je rijst. 

Woensdag

Op het menu staat oer-Hollandse hete bliksem. Dit is helemaal geen grauw of saai gerecht, zolang je het maar met zorg klaarmaakt. Geheel op de wijze van Tertia geven we hier een spinaziesalade en gebakken scamorza bij, zoals ook aangegeven in het recept. 

Donderdag

Ja, zelfs tortillasoep bestaat. Het is een geweldig lekkere maaltijdsoep met zwarte bonen en maïs. Om helemaal een sfeer te komen serveren we als voorafje maïswafels met guacamole. 

Vrijdag

Gisteren aten we Mexicaans, vandaag Spaans. We maken patatas bravas met gevulde portobello's en sperziebonen uit de diepvries.

Zaterdag

Straks gaan we met een paar vrienden naar de bioscoop. Maar eerst eten we samen nog iets. We maken iets eenvoudigs om niet te veel tijd te verliezen. Daarom beginnen we met een eenvoudige knoflooksoep en daarna maken we tosti's met kaas en vegetarische boterhamworst. De vegetarische salami van de Lidl is hiervoor ideaal. Bij de tosti geven we ook nog een kleine salade van fijngesneden ijsbergsla, grofgeraspte wortel en maïs.

Zondag

De week eindigen we met een rijkelijk dessert dat ook nog gemakkelijk te maken en goedkoop is. We maken gebraden appelpartjes met warme kaneelsaus. Hierbij geven ook nog een bolletje vanille-ijs. 

patatas bravas 600px

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama