Open menu

tofuspreadNormaal stellen we het weekmenu samen op basis van de seizoensgroenten en onze ingeving op dat moment. Deze week halen we er echter het lijstje van de allerpopulairste Vegatopiarecepten bij. Deze recepten zijn enerzijds erg uiteenlopend, maar anderzijds hebben ze ook wel iets gemeen: het zijn stuk voor stuk gemakkelijke en populaire gerechten die mensen met een interesse voor vegetarisch eten aanspreken. Deze week maken we zelf falafel op vrijdagavond. Verder bereiden we onder andere tempeh in Indische saus, walnotenburgers met vegetarische jus, spinazie met ei, zoete-aardappelfrittata en frisse tofuspreads. Deze week sluiten we af met Zweedse kaneelbroodjes. 

Maandag

Op een maandag mag het makkelijk: spinazie met ei. Dit gerecht van gebakken spinazie waarin het ei zachtjes meegaart is dan ook best snel te maken, maar het is wél heel erg lekker. Serveer met gekookte aardappels, of brood.

Dinsdag

Vandaag gaan we voor een gerecht met een vleugje nostalgie. We maken zelf walnotenburgers en serveren ze met vegetarische jus, gebakken aardappels en gestoomde broccoli.

Woensdag

Vanavond hebben we meteen na het werk een andere afspraak. We eten daarom boterhammen onderweg in de trein. Om het toch geen saaie maaltijd te maken, bereiden we zelf twee tofuspreads: eentje met kastanjechampignons en eentje paprika. Daarnaast stoppen we ook een paar kerstomaatjes en radijsjes in de broodtrommel.

Donderdag

Zoete aardappels zijn populair. Snelle en eenvoudige recepten zijn populair. Daarom is deze zoete-aardappelfrittata ook een schot in de roos, wat het weer ook is. Serveer met een groene salade met rucola.

Vrijdag

Het weekend beginnen we met het allerpopulairste recept op Vegatopia: zelfgemaakte falafel. Wat serveren we als bijgerecht? Pitabroodjes, knoflooksaus, couscoussalade, olijven, komkommer, tomaat... 

Zaterdag

Tempeh is lekker, zolang je maar weet hoe je het moet klaarmaken. Dat laatste blijkt niet zo evident voor beginnende vegakoks. Vandaar dat tempehrecepten in het algemeen populair zijn. Vandaag maken we tempeh in Indische saus die we serveren met basmatirijst, gebakken aubergine en komkommersalade en emping. Als dessert durven we helemaal iets anders te serveren. Wanneer je wat tijd laat tussen de gangen, is dat geen probleem. We maken Hedwigs pakketje met camembert, tijm en studentenhaver. Dit feestelijke gerechtje is nog vrij recent en via Instagram volledig viraal gegaan. Daar is natuurlijk een goede reden voor.

Zondag

Tijd voor zelfgemaakt gebak. De industriële gebakjes uit de Zweedse keten voor binnenhuisinrichting laten we deze keer mooi liggen.Jessi's kanelbullar, ofwel Zweedse kaneelbroodjes met kardemom zijn veel lekkerder.

kanelbullar

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama