Open menu

miniquichepestokleinOp zondag maken we zomerse cheesecakejes met aardbei en citroen. Maar daarvoor hebben we nog een heel weekmenu. Zo maken we een ratatouille met courgette en paprika, een sperziebonensalade met avocado en kervel, champignonspiesjes met een rijstsalade erbij, quiche met pesto, een watermeloensalade met geitenkaas en munt en tot slot quinoa met spinazie, tomaat, avocado, knapperige tofu en tahin-limoen dressing.

Maandag

De week beginnen met iets meer stijl dan gebruikelijk, maar nog steeds zonder bovenaardse inspanningen. We maken vandaag Emma's quinoa met spinazie, tomaat, avocado, knapperige tofu en tahin-limoen dressing.

Dinsdag

Met de courgettes en de paprika's in volle seizoen, bereiden we een ratatouille. Geef hierbij zilvervliesrijst en een groene salade met rucola.

Woensdag

Vandaag eten we Nederlandse sperzieboontjes. We bereiden een sperziebonensalade met avocado en kervel en bakken er - waarom niet - friet bij.

Donderdag

We maken rijstsalade met blokjes paprika, erwtjes, maïs uit blik en geraspte wortel. Kruid af met olijfolie, paprikapoeder, komijn en cayennepeper. Geef  hierbij de champignonspiesjes van de grill van The Vegetarian Baker. Lekker met andalousesaus.

Vrijdag

Er staat nog een geopend potje pesto in de koelkast. Hiermee maken we makkelijke mini-quiches met roomkaas en pesto. Je kan natuurlijk ook één grote maken. Let dan wel een beetje op de baktijd. De quiche moet in dit geval wellicht iets langer in de oven. Lekker met een groene salade met zongedroogde tomaten en olijven.

Zaterdag

Het is nu de beste tijd van het jaar voor meloenen. Vandaag maken we een salade van watermeloen, geitenkaas en munt. Serveer met falafel en brood.

Zondag

We hebben een behoorlijk warme zomer. Dan is de oven aanzetten en lekker een cake of brood bakken vaak niet echt een goed idee, vooral niet op de allerwarmste momenten. Dus… tijd voor een zomers no-bake recept voor vegan mini aardbei-citroen cheesecakes van Bakken Zonder Beesten. Je hebt alleen een pannetje en een koelkast nodig.

mini aardbei citroen cheesecakes

LolaQuinoaRecept 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama