Open menu

koftaparelcouscouskleinDe basis van lekker kunnen koken is creativiteit. Probeer zelf dingen uit en maak variaties op dingen die je al kent. Kijk in de koelkast en neem de ingrediënten je daar aantreft als uitgangspunt in plaats van een recept uit het supermarkttijdschrift. Deze week geven we jullie aantal ideeën om lekkere en gemakkelijke recepten klaar te maken. We beginnen met een pasta met oesterzammen. Daarna maken we nog onder andere stamppot met radijsloof en spinazie, vegetarische moussaka, maïsnuggets en feestelijk linzenkofta's. De week sluiten we af met nectarinegebakjes.

Maandag

We stoven een fijngehakte sjalot en een fijngehakt teentje knoflook in olijfolie. Hierbij bakken we een bakje oesterzwammen gaar. Kruid af met peper en zout en peterselie. Serveer met verse pasta en een groene salade. 

Dinsdag

De radijsjes zijn op maar het loof ligt nog in de koelkast. Deze keer geven we het niet aan het konijn van de overbuur maar verwerken we het zelf in een stamppot met spinazie en meer. Serveer met geraspte kaas en in de oven gegrilde courgette en aubergine (in plakjes, licht insmeren met olijfolie, kruiden met peper en zout, 30 minuten in een op 180 graden voorwarmde oven).

Woensdag

Tijd voor een ovenschotel die toch nog wat zomers aanvoelt. Met onze gedachten in het zonnige Griekenland bereiden we onze eigen versie van moussaka. Lekker met Griekse salade en tzatziki.

Donderdag

Sinds Ome Willem weet iedereen hoe je bloemkool moet eten: met een papje. Maar het kan ook anders, moderner, meer cross-over. Als Europese variatie op een kruidige Indiase bloemkoolcurry maken we nu in yoghurt gestoofde bloemkool met een mediterraans tintje. Serveer met in de schil gekookte aardappels en eventueel een vegaburger.

Vrijdag

Het weekend zetten we deze keer in met een paar plantaardige knabbels: paprikareepjes, tortillachips, guacamole en deze zelfgemaakte maïsnuggets.

Zaterdag

We hebben kennissen uitnodigd voor vanavond. We zetten ons beste beentje voor en willen iets op tafel zat dat zowel mooi als lekker is. Daarom maken we Hedwigs kofta met een harissa-sinaasappelsausje en parelcouscous. Daarbij is het ook nog niet eens moeilijk om te maken. Als dessert geven we vanille-ijs met warme kriekensaus.

Zondag

Een bakje van één kilo nectarines is goedkoop, maar is dit niet wat veel? Niet wanneer je Annemiekes nectarinegebakjes maakt voor bij de koffie.

nectarinetaartjes

koftaparelcouscous

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama