Open menu

OrzosaladeSeptember is halfweg. De zomer loopt op zijn einde, de herfst komt dichterbij. Op het gebied van eten combineren we daarbij de seizoenen. Zo maken we een zomere mezze uit Kreta, orzosalade met aubergine, en een kruidige Indiase curry met bloemkool en aardappel. Meer voor de herfst zijn de risotto met kaas en peer, perenmuffins en linzensoep met safraan-roerei. De week beginnen we met een tijdloze tortilla, volgens een recept van Annemieke.

Maandag

We beginnen de week met een leuk recept uit ons rijke archief. De redactie gaf aan Annemieke een lijst met ingrediënten en droeg haar op om er een recept mee te maken. Het resultaat was deze Midden-Oosters geïnspireerde tortilla met spinazie en tomaat. Ideaal voor vanavond!

Dinsdag

Deze orzosalade met aubergine is heerlijk als maaltijd met een frisse groene salade erbij. Op andere momenten kan hij zelfs bij een buffet of mee naar een picknick. Koud of lauwwarm smaakt hij ‘t lekkerst. De walnootolie, pijnboompitten en tuinkers geven de salade een subtiele notige en peperige smaak.

Woensdag

Kunnen we met aardappels en bloemkool enkel een Hollandse potje koken? Nee hoor! Deze twee ingrediënten vormen immers de basis van de Indiase klassieker alu gobi. Serveer met naan. 

Donderdag

Peren bij de warme maaltijd zijn altijd lekker. Vandaag geven we er een Italiaans tintje aan en maken we een risotto met kaas en peer. Seveer met een groene salade.

Vrijdag

De zomer ebt weg, de herfst vloeit binnen. Toch houden we van de zonnige herinneringen serveren we vandaag mezze van Kreta: fetadip, olijven, courgettefritters, tzatziki en andere dingen die je lekker vindt. Serveer met een glaasje witte wijn.

Zaterdag

Vandaag blijft het eenvoudig maar toch lekker. We maken een aromatische linzensoep met safraan-roerei. Meer dan een stuk lekker brood heb je hierbij niet nodig.

Zondag

Er liggen nog flink wat peren op de fruitschaal.Omdat we bezoek krijgen - maar ook voor onszelf - bakken we er volkorenmuffins met peer en rozijn van. Ideaal voor bij de koffie. Wat overblijft mag zelfs morgenvroeg als ontbijt.

linzensoep met citroen en saffraan roerei

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama