Open menu

PannenkoekentaartSjabloonJe hebt een hoop afspraken, je komt laat thuis en je wil toch nog koken. Dan zijn gemakkelijke en snelle gerechten die toch rijk aan smaak zijn de beste oplossing. Want een boterham met pindakaas als eeuwig avondmaal schiet ook niet op. Deze week maken we onder andere een tagliatelle met kruidenroomsaus, een snelle ovenschotel met witlof, gewokte groenten met rijst en tofu en gevulde paprika uit de magnetron. Ook maken we een paar sjiekere gerechten die niet veel tijd kosten, zoals crackers met flageolethummus en roomkaas, champignonragout en zelfs een heuse pannenkoekentaart.

Maandag

Deze tagliatelle met kruidenroomsaus is een prima gerecht om te eten als je laat thuis komt, het druilerig weer is en je geen zin hebt om veel of ingewikkelde boodschappen te doen, nog minder zin hebt om af te halen en eigenlijk ook weinig zin om uitgebreid te koken. Het valt onder de categorie comfort food: niet duur en snel klaar.

Dinsdag

We hebben plots zin in witlof. Daarom maken we Tertia's snelle witlof uit de oven. Lekker met een aardappel in de schil en wat komkommer.

Woensdag

We wokken wat groenten die we in de koelkast vinden: paskoi, een stuk courgette, een paar champignons en wat taugé. We kruiden ze af met gember, knoflook, komijn, sambal en sojasaus. Dit serveren we met rijst en gebakken tofuplakken. Maak gerust een dubbele portie rijst, dat is gemakkelijker voor morgen. 

Donderdag

Vandaag gaat het supersnel met gevulde paprika uit de magnetron. Kruid het eimengsel met komijn, gember, knoflookpoeder en wat sojasaus en serveer met de overgebleven rijst van gisteren en satésaus. 

Vrijdag

In plaats van een gefrituurde hap nemen we crackers met lekkere smeerseltjes zoals hummus van flageolets, sereh en verse basilicum en kruidenroomkaas van bieslook, peterselie en munt. Best wel sjiek, maar toch in een mum van tijd op tafel.

Zaterdag

We maken champignonragout met mosterd en crème fraîche. Deze doen we in een bladerdeeggebakje en geven we als hoofdgerecht samen met friet, sperziebonen en een paar partjes tomaat. Een beetje ouderwets, maar nog steeds lekker.

Zondag

De zondag starten we extra feestelijk met een pannenkoekentaart als ontbijt. Voor de gelegenheid maken we ze zoet met Nutella, fijngehakte hazelnoot, plakjes banaan en plakjes appel.

Pasenhummus

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama