Open menu

couscous 7 groenten 03 op tafelDeze week gaan we de Marokkaanse toer op! We maken traditionele gerechten uit de Marokkaanse keuken, zoals couscous met zeven groenten, bonentajine met koriander en harissa en Marokkaanse aardappelkroketjes. Daarnaast bereiden we ook moderne gerechten waarbij we ons hebben laten inspireren door de Marokkaanse keuken, zoals gebakken couscous met spitskool en paprika en gevulde koolrolletjes. We sluiten de week af met torentjes van zoete couscous als dessert of als feestelijk ontbijt. 

Maandag

De week beginnen we alvast met een minder traditioneel gerecht: gebakken couscous met spitskool en paprika. Hierbij geven we falafelballetjes.

Dinsdag

Vanavond staat een tajine met wortel en olijven op het menu. Zondag op de markt hebben we al een ingemaakte citroen gekocht, heel kermerkend voor de Marokkaanse keuken. Die gaat er ook in. Hier serveren we nog bulghur bij, samen met een groene salade en wat knoflooksaus.

Woensdag

Cousous met zeven groenten is één van de meest iconische gerechten uit de Marokkaanse keuken. Toevallig is dit ook één van de lievelingsgerechten van redacteur Eelco. Daarom geven we zijn recept, samen met een aantal tips om het helemaal tot zijn recht te laten komen.

Donderdag

Winterseizoen is koolseizoen. We maken vandaag gevulde koolrolletjes met Marokkaanse kruiden. In de rolletjes zitten al onder andere rijst en champignons. Ze tellen dus al als volledige maaltijd. Wel kun je er nog altijd een stuk Marokkaans brood of roggebrood bij serveren.

Vrijdag

Maâkouda is een populair gerecht uit Marokko en Algerije. Je kan het eten als voorgerecht of als bijgerecht. Het wordt echter ook verkocht als straatsnack tussen een stuk stokbrood of Marokkaans brood. De Maghrebijnse versie van ons broodje kroket dus. Ideaal voor vrijdag snackdag.

Zaterdag

Deze bonentajine met harissa en koriander is herfstig en fris tegelijk. Het is overigens een heel handig recept om bij de hand te houden, want de ingrediënten kun je gemakkelijk uit je voorraadkast halen. Dien op met rijst.

Zondag

Zoete couscous is in Marokkaanse huishoudens een gerecht op zich, terwijl het in restaurants vaak als nagerecht geserveerd wordt. Couscous, melk, boter, amandelen en kaneel horen er zeker in. Jennifer voegde nog wat typisch Marokkaanse smaken, zoals munt en oranjebloesemwater, toe om een lekker en kleurrijk nagerecht of een zondags ontbijt te creëren.

tajine

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama