sotosoep thbHet jaar zit er bijna op. 2018 was een lekker jaar vol verrassende recepten. Daarom blikken we deze week terug met de leukste recepten van onze redacteuren van dit jaar. We beginnen met een snelle spanakopita van Eelco. Verder hebben we nog Indonesiche sotosoep van Freya, witlof met kaasaardappels van Mischa, boerenkoolrisotto van Sven, uientaartjes met geitenkaas van Annemieke, een sjiek diner met recepten van Hedwig en chocolade-mandarijnenbrood van Jessi. Op zondag maken we tot slot Emma's maanzaadcake en gierst met miso-pompoen van Meta.

Maandag

De week beginnen met een eenvoudig en snel recept van Eelco. Deze spanakopita met filodeeg viel zo in de smaak dat zelfs zijn Griekse collega het recept wilde hebben. Serveer met een simpele salade.

Dinsdag

Vandaag maken we een vegetarische variant van de wereldberoemde sotosoep uit Indonesië. Er zijn heel veel varianten te vinden, want eigenlijk is dit nationale gerecht een soep met restjes die je over hebt in de keuken. Dit recept was het debuutrecept van Freya. 

Woensdag

Vanavond eten we in Belgische stijl: in bier gestoofd witlof en aardappeltjes gevuld met kaas volgens een recept van Mischa. Als bijgerecht geeft ze een salade met groene aspergetips. Omdat het volop winter is, vervangen we de arsperges door blokjes rode biet.

belgischefeestdag

Donderdag

Geen zin in boerenkool maar het pak boerenkool in de koelkast moet toch op? Maak dan een keertje risotto met boerenkool en kastanjechampignons van Sven. De typische wintergroente, maar dan net ietsje anders.

Vrijdag

Dit jaar nam Annemieke afscheid van Vegatopia na 17 jaar vol lekkere recepten en leuke artikels. Toch maakte ze nog een uitzwaairecept voor ons. Deze taartjes met gestoofde uien en geitenkaas zijn ideaal voor een rustige vrijdagavond. Je kunt ook gemakkelijk op de bank opeten.

uientaartje 600px

Zaterdag

Op zaterdag mag het iets sjieker dan op andere dagen. De recepten van Hedwig zijn hier erg geschikt. We beginnen met pastinaak-pompoensoep met een paddenstoelentopping en crostini met camembert, blauwe druiven en tijm. Dit is meteen ook het meest gelezen recept van het jaar. Indien je wil, kun je de crostini als aperitiefhapje met een glas cava serveren. Dan geef je een gewoon broodje bij de soep. 

Als hoofdgerecht geven we haar instant klassieker vegetarische Griekse stamna. Deze ovenschotel kun je serveren op elk moment van het jaar. 

Het dessert houden we eenvoudig. Geen slagroom of ijs. We geven gewoon een stuk chocolade-mandarijnenbrood van Jessi bij een kop koffie.

Zondag

De week eindigen we met twee gerechten die je gemakkelijk kuntmeenemen. Dat kan voor een zondags etentje bij vrienden of voor 's maandags op kantoor. We beginnen met gierst met miso-pompoen volgens een recept van Meta. Dit gerecht is hartig, vullend en kun je zowel koud als warm eten. 

Daarnaast maken we nog Emma's maanzaadcake. Cake blijft een paar dagen goed en is natuurlijk ook gemakkelijk te transporteren. Hij is lekker op zondagmiddag bij de koffie. De plakjes die overblijven gaan daarna in de brooddoos. 

choco mandarijnbrood

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Restaurantgidsredacteur gezocht

We zijn dringend op zoek naar versterking voor onze Restaurantgids.

restaurantgids thb

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket