aardpeer champignonsaus intro2De eerste flinke sneeuwbuien hebben een gigantisch verkeersinfarct veroorzaakt in Nederland. Het is nu pas écht winter! Daarom geven we deze week vooral winterse gerechten. Om het origineel te houden hebben we de stamppot voor een weekje verbannen. We beginnen met rammenassoep en vegetarische spaghetti carbonara. Daarna komen er nog hamburgers van ciabattabrood met een witlof-blauwekaassalade, een kruidige groentetajine, een tempehstoofpot met pinda-kokossaus, Romeinse gnocchi en pasta met aardpeer-champignonsaus, walnoten en krokante aardpeerchips. De week sluiten we af met een kwarktaart met appel, kaneel en speculaasjes.

Maandag

Vandaag maken een vegetarische versie van de Italiaanse klassieker spaghetti carbonara, met vegetarische speckjes uit de supermarkt. Heel erg fout voor sommigen, maar voor ons vooral heel erg verwarmend op een koude winterdag. Geef vooraf een soep van rammenas.

Dinsdag

Op het menu staan er hamburgers, maar dan in stijl. We beleggen kleine ciabattabroodjes eerst met zeer dunne schijfjes rauwe rode biet. Daarna komt er een klassieke  vegetarische burger. Hierop leggen we dan weer met een salade van fijngesneden rauw witlof, verkruimelde blauwe kaas en mayonaise. Tot slot komt er de tweede helft van het broodje natuurlijk. Daarbij geven een salade van groene bladsla, rucola, zwarte olijven en walnoten.

Woensdag

We maken een kruidige groentetajine die we opdienen met couscous. Volgens het recept gebruik je gedroogde kikkererwten, maar op een doordeweekse woensdag mag je die gerust vervangen door een standaard blik.

Donderdag

Een blok tempeh, wat pindakaas, kokosmelk, twee paprika's en wat kruiden. Hiermee maken we een kruidige tempehstoofpot met pinda-kokossaus. Geef hier rijst bij.

Vrijdag

Geen snacks deze vrijdag, wel Italiaanse winterkost. We maken Romeinse gnocchi, polentaschijven met Parmezaanse kaas uit de oven. Daarbij komt er een salade met gegrilde andijvie

Zaterdag

Vorige week draaiden we de aardperen door de stamppot. Nu willen we toch iets geraffineerders. Gelukkig weet Meta raad met deze pasta met aardpeer-champignonsaus, walnoten en krokante aardpeerchips.

Zondag

Annemieke is dol op kwarktaarten. Voor Vegatopia maakte ze daarom een kwarktaart met appel, kaneel en speculaasjes. Lekker bij een kop koffie.

tempehstoofpot

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket