groentecurry thbDeze week geven we een aantal recepten waarmee je lekker kunt variëren. Gebruik wat je in de koelkast vindt in plaats van meteen met een boodschappenlijstje naar de supermarkt te rennen. Zo maken we een Indiaas geïnspireerde groentecurry, Finse spinaziepannenkoeken met wintergroenten, groente-paddenstoelenpastei met peulvruchten en krokante aardappelpuree. Daarnaast maken we ook nog bloemkoolsoep met mosterd en oude kaas, aardappel-kaasbitterballen op z'n Mexcaans, fritatta van zoete aardappel en lasagne met prei en wortel.

Maandag

In deze curry spelen maar liefst drie, of nee, eigenlijk zelfs vier groenten de hoofdrol. Miranda wist dus ook even niet hoe ze het moest noemen. Groentecurry dus maar. Een 'maak je koelkast leeg'-curry is het eigenlijk, want alle restjes kunnen erin. Serveer met rijst.

Dinsdag

Gisteren maakten we deel van de groentelade leeg met een curry. Nu doen we verder met hartige Finse spinaziepannenkoeken met winterse groenten. 

Woensdag

We hebben vanmiddag al uitgebreid gegeten. Als avondeten nemen we daarom een kom lekkere bloemkoolsoep met mosterd en oude kaas. Serveer met brood van bij de warme bakker.

Donderdag

Deze groente-paddenstoelenpastei met linzen en krokante aardappelpuree is erg aangenaam op een gure winteravond. De ingrediënten zijn slechts een richtlijn. Hedwig geeft in het artikel tal van tips voor variatie. Dan hoef je zeker niet over spekgladde wegen naar de supermarkt vanavond.

Vrijdag

Vrijdagavond hapjesavond. We gebruiken een recept voor aardappel-kaasburgers met Mexicaanse groenten, maar we maken hier deze keer balletjes van ter grootte van een bitterbal. Hierbij geven we nog tortillachips met guacamole en salsa.

Zaterdag

Deze frittata van zoete aardappel is een leuk lunchgerecht. Kinderen gaan dit ook zeker geweldig vinden. Ruzie aan tafel is technisch gezien dus uitgesloten. Serveer met een groene salade.

Zondag

Vandaag zetten we de oven aan voor een lasagne met wortel en prei. Op het eerst gezicht lijkt het beetje banaal, maar schijn bedriegt: door zongedroogde tomaat en cayennepeper toe te voegen maken we er een bijzonder gerecht van.

zoete aardappel frittata

 

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket