Open menu

broccolicourgetteknolselderijsoepkleinWat eten we deze week? Met de weekmenu's willen we je inspireren lekker vegetarisch te eten, ook met maaltijden die je misschien niet altijd in een doorsnee drukke werkweek eet. Daarom laten we ons deze keer inspireren door de draad Wat eten we vandaag? op het Vegatopia forum. Hier vertellen de bezoekers al sinds jaar en dag in een paar woorden wat ze die dag gegeten hebben. Soms is dit uitgebreid, soms ook slechts een pak friet op het station, maar meestal gewoon lekkere doordeweekse gerechten. Zo hebben we onder andere: pasta met verse spinazie, rösti, knolseldersoep met afbakbroodjes, gestoofde groenten, wraps met tomatenhummus, een bulghursalade en nasi goreng.

Maandag

We beginnen met een simpel gerecht van Sam: pasta met verse spinazie, wat knoflook en pijnboompitjes. Wanneer je er écht op staat, mag je natuurlijk ook nog wat brie toevoegen.

Dinsdag

Selly maakte rösti met daarbij zuurkool, een braadworst van de Vegetarische Slager en appelcompote. Snel klaar, lekker en winters.

Woensdag

Meta vond een knolselder in haar groentela. Samen met andere groente maakte ze hiermee een knolselderijsoep. Ze serveerde die met volkoren afbakbroodjes met knoflookboter.

Donderdag

Thuis bij Eelco kwam er tagliatelle in salieboter op tafel. Erbij een lekker stoofje van spruitjes, broccoli, wortel en kidneybonen. 

Vrijdag

Gem had wraps met tomatenhummus, geraspte wortel en stukjes paprika. Je kunt er ook nog gebakken vegagehakt en wat alfalfa aan toevoegen. De tomatenhummus maak je door standaardhummus te maken er daar een paar zongedroogde tomaten door te mixen.

Zaterdag

Een lekker lunchgerecht voor op zaterdagmiddag: Miranda's bulgursalade met venkel, komkommer, peterselie, bosui, feta, granaatappelpitjes, limoensap en olijfolie.

Zondag

De week sluiten we af met een gerecht van Ellen. Zij at nasi goreng met een eitje en pindasaus. Ook maakte ze al een pot erwtensoep voor 's anderendaags.

spruitjes wortel bloemkool kidneybonen

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama