pompoencurry met kikkererwten en spinazie thbOfficieel is het nog zomer, maar we voelen dat het najaar dichterbij komt. We kunnen nog altijd zomergerechten eten, maar we schuiven al een beetje op richting herfst met onder andere appels en walnoten op het menu. We beginnen met een tex-mex pastasalade, een risotto met champignons, witlof en feta. Daarna gaan we de pittige toer op met een Thaise maaltijdsoep met kokos en een curry van kikkererwten en spinazie in pompoensaus. Op vrijdag maken we latkes met appelmoes en op zaterdag doen we het iets feestelijker met cannelloni met walnoten, tomaten en rode wijn. Tot slot maken we op zondag pannenkoeken met gebakken appel en rozijnen.

Maandag

Een pastasalade als avondeten kan nog. Vandaag in tex-mex stijl. Kook penne of spirelli, laat ze afkoelen en meng met kidneybonen, maïs, blokjes rode en groene paprika, blokjes avocado, cayennepeper, knoflookpoeder, oregano, zout, olie en citroensap.

Dinsdag

Met risotto kun je eindeloos variëren. Zo maakte Eelco deze risotto met champignons, witlof en feta. Dit is natuurlijk niet traditioneel Italiaans, maar dat hoeft ook niet. Geen witlof in huis? Neem dan paprika of spinazie.

Woensdag

We maken een pittige Thaise maaltijdsoep met kokos. Serveer met witte rijst, liefst rijst die een beetje kleeft zoals basmati- of thairijst. Zeker geen kookbuiltjes! Je hebt niet veel rijst nodig, maar maak toch maar een grote portie om morgen tijd te besparen. Serveer met goudgeel gebakken tofuplakken.

Donderdag

Deze curry van kikkererwten en spinazie in pompoensaus is lekker pittig-zoet door de combinatie van gember met kaneel en nootmuskaat. En je krijgt zonder moeite veel groente binnen. Hij is bovendien passend op elke dag van het jaar. Serveer met de overgebleven rijst van gisteren.

Vrijdag

Vandaag interpreteren we vrijdag frietdag een beetje ruimer. We maken latkes, zeg maar Joodse rösti, met daarbij zelfgemaakt appelmoes. Een groene salade erbij mag, maar hoeft niet.

Zaterdag

Zelf cannelloni maken is niet zo ingewikkeld. Zorg vooral dat er geen grote stukjes in de vulling zitten, zodat alles in de buisjes past en dat de vulling wat afgekoeld is wanneer je ze erin doet, opdat je je vingers niet tverbrandr. Deze cannelloni met walnoten, tomaten en rode wijn volgens een recept van Rose Elilliot is zeker niet moeilijk te maken en daarbij ook nog een vrij feestelijk gerecht voor een zaterdagavond.

Zondag

We beginnen de dag met een feestelijk doch gemakkelijk ontbijt. We bakken simpele pannenkoeken en beleggen deze met blokjes appel die je bakt in wat boter. Werk af met bruine suiker, gewelde rozijnen en geroosterde amandelschilfers. Rol de pannekoek op en dien op. Indien gewenst kun je deze ook als vieruurtje serveren met een bolletje vanille-ijs.

champignonwitlofrisotto

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

horecarama

dekbeddiscounter