Open menu

Romige bloemkool courgettesoep met kerrie kleinDeze keer alweer een lekker herfstig weekmenu. Op maandag beginnen we met een gemakkelijke couscous met artisjok en walnoten. Op dinsdag komt er een bulgurstoofpotje met koolrabi en rode linzen op tafel. Verder maken we nog pompoenketchup, lasagne met oesterzwammen, satésauskroketten en romige courgette-bloemkoolsoep met kerrie. De week sluiten we af met een smakelijke pompoen-ricottataart.

Maandag

Midden-Oosters eten is lekker. Kruidig, fris in de zomer maar juist verwarmend wanneer de temperaturen zakken. Vandaag maken we een eenvoudige couscous met artisjok en walnoten. Geen paniek: de artisjokken komen uit een potje. Dus niet veel werk op deze maandag.

Dinsdag

Vandaag gaan we voor het minder bekende broertje van de couscous, bulgur. Je kent het vast van de tabouleh, maar eigenlijk kun je er veel meer mee. Wij maken vanavond Eelco's bulgurstoofpotje met onder andere koolrabi, rode linzen en tomaat. 

Woensdag

We houden het simpel maar lekker met geroosterde broccoli (schoonmaken, in roosjes, op een ovenplaat met wat olijfolie, 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden), aardappels in de schil, een vegaburger naar keuze en als kers op de taart zelfgemaakte pompoenketchup van Karin Luiten.

Donderdag

Voor vanavond een makkelijk te bereiden lasagnerecept: met oesterzwammen, een paddestoel die best eens wat vaker gebruikt mag worden. En je hoeft niet in de weer met bechamelsaus, want we gebruiken dikke Turkse yoghurt.

Vrijdag

Vrijdag frietdag. Als bijgerecht voor de zelfgemaakte friet gaan we voor een satésauskroket, de vegetarische variant van de klassieke satékroket. We geven ze een extra bite door wokgroenten te gebruiken in de vulling.

Zaterdag

Voor het middaguur maken we romige courgette-bloemkoolsoep met kerrie. Maak ze naar eigen smaak extra pittig of werk ze af met wat gebakken champignons. Serveer met vers brood.

Zondag

Zondag bakdag levert deze keer een hartige taart op: we bakken een pompoen-ricottataart met boerenkool en filodeeg als bodem. Het recept komt uit de Vegabijbel van Isabel Boerdam.

VegaBijbel OpenFilodeegTaartPompoenRicotta

 

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama