Open menu

pronkbonenstoof kleinHello darkness, my old friend. I've come to talk with you again. Wel, het winteruur is terug en het is al vrij vroeg donker. Niet dat we dit echt erg vinden: we zien het eerder als een reden om het extra gezellig te maken en lekkere gerechten op tafel te zetten. Op maandag maken we penne met witlof en blauwe kaas, op dinsdag boontjes in pittige tomatensaus en op woensdag tortilla's op z'n Pools. Verder maken we nog broccolistamppot, bladerdeegpizza met spinazie en tomaat en kaassoep met granenmosterd. De week sluiten we af met een vegan kruidkoek. 

Maandag

We beginnen de week, zoals vaker, met een snel pastagerecht, deze keer wordt het penne met witlof. Wel passen we het recept een beetje aan: de zure room vervangen we door kookroom en de oude kaas door blauwe kaas. Zo wordt de smaak nog wat steviger.

Dinsdag

Tijd voor wat meer pit! We nemen sperziebonen of snijbonen en maken ze klaar in Jols kruidige tomatensaus. Geef er rijst en een feta-salade bij.

Woensdag

Zuurkool mag nu ook op tafel komen. We maken tortilla's in Poolse stijl, gevuld met champignons en zuurkool. Geef er verder nog wat augurk en plakjes rode biet bij.

Donderdag

Stamppot kun je maken met zowat elke groente. Daarom gaan we deze keer voor een broccolistamppot. Hierbij geven we nog kidneybonen in tomatensaus. Werk eventueel af met een gebakken eitje of geraspte kaas.

Vrijdag

Is pizza van bladerdeeg wel échte pizza? Misschien niet helemaal, maar daar hoef je niet altijd iets van aan te trekken. Vanavond bakken we een snelle pizza met spinazie, tomaat en bladerdeegbodem volgens een recept van Chicks Love Food. Variëren mag. Maak vooral waar je zelf zin in hebt. 

Zaterdag

Als lunchgerecht maken we een gemakkelijke kaassoep die we afwerken met een lepel granenmosterd. Hierbij geven we lekker zuurdesembrood met boter.

Zondag

Voor bij de koffie bakken we een puur plantaardige kruidkoek volgens een recept van Bakken Zonder Beesten. Voeg gember toe voor een extra kick. De kruidkoek kun je bewaart een paar dagen in een afgesloten doos bewaren. Ook kun je de plakjes probleemloos invriezen. 

kruidkoek2019

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama