Open menu

aspergetaartkleinDeze keer hebben we twee thema's voor ons weekmenu. We maken een aantal lenterecepten zoals daslookpesto met verse tagliatelle, lente-achtige maaltijdsoep met pastaschelpjes en aspergetaart met notenbodem en vulling met cheddar, blauwe kaas en salie. Daarnaast geven we ook een paar recepten uit Peru. Het eerste hiervan past ook prima bij de lente: gevulde avocado's. Verder hebben we nog een curry van quinoa en kaas en een ovengebakken quinoapunning met banaan. Op vrijdag vieren we dan weer dat de bitterbalborrel cultureel erfgoed geworden is, natuurlijk met vegetarische champignonbitterballen.

Maandag

Vandaag gaan we dubbelop: we maken palta a la jardinera, Peruaanse gevulde avocado's, een gerecht dat prima bij de zonnige lente past. Vaak geven ze dit als voorgerecht, maar met wat gebakken aardappels is dit ook een prima hoofdgerecht.

Dinsdag

Onlangs deelde Emma haar recept voor daslookpesto. Erg lekker met verse tagliatelle. Als bijgerecht geven we peultjes die we kort opstoven met fijngesneden uienringen en gehalveerde kerstomaatjes. Kruid gewoon met peper zout en wat paprikapoeder. Laat de knoflook achterwege om de subtiele smaak van de daslook niet te onderdrukken.

Woensdag

Een maaltijdsoep kan ook op een zonnige dag. Daarom maken we deze lentesoep met schelpjespasta uit de Allerhande. Lekker met pittige kaas en donker brood van bij een goede bakker. Ciabatta kan natuurlijk ook.

Donderdag

Soms is het leuk om eens anders dan anders te koken. Neem nu deze Peruaanse quinoa-curry met kaasblokjes. Niet alledaags voor ons, maar wel lekker en vullend. Geef er een salade bij van maïs, komkommer,  rode paprika, tomaat, peterselie, citroensap, chilipoeder en eventueel wat zout. Om het geheel helemaal Peruaans te maken, dien je het op met witte rijst, maar dat hoeft niet.

Vrijdag

Sinds vorige week is borrelen met een bitterbal officieel erkend als Nederlands cultureel erfgoed. Om dit te vieren bouwen we een klein feestje, natuurlijk met de lekkere champignonbitterballen van Marleen.

Zaterdag

Het aspergesiezoen is weer begonnen. Haal ze indien mogelijk bij je plaatselijke aspergeboer. Lokaal en uit volle grond is altijd beter. De asperges maken we nu extra feestelijk klaar in een aspergetaart met notenbodem en vulling met cheddar, blauwe kaas en salie volgens een recept van Hedwig. Mocht er nog een stukje overblijven, dan kan dit 's andersdaags koud gegeten worden.

Zondag

We hebben nog quinoa in de kast en een paar overrijpe bananen op de fruitschaal. Hiermee maken we budín de quinua, Peruaanse quinoapudding uit de oven. Lekker als ontbijt met wat fruit en yoghurt of als stevige snack na het sporten.

aspergetaart

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama