Open menu

arabische salade thbDe week beginnen we met een pilao met spinazie en tomaat. Hierna gaan we voor één dag de klassieke toer op met een aardappelpuree met bieslook. Verder maken we nog gewokte groenten met ovenloempiaatjes, een vega maaltijdsalade met een Arabisch tintje en een risotto met bietjes en meiraapjes. Op zaterdag gaan we voor asperges, dit keer hartige pannenkoeken met witte asperges en kaas-kruidensaus. De week sluiten we af met Emma's rarbarberkruimeltaart met pecannoten.

Maandag

Een kruidig éénpansgerecht lijkt ons een goed idee. Omdat we zin hebben in Indiaas wordt het pilao met spinazie en tomaat. Serveer met papadums een klodder Griekse yoghurt.

Dinsdag

Een simpele zelfgemaakte aardappelpuree past altijd op tafel. We werken hem af met wat bieslook. Hierbij geven we broccoli en een vegaburger naar keuze.

Woensdag

We hebben zin in Chinees, maar we willen het ook wat gezond houden. Daarom maken we vandaag gewokte groenten met mie en loempiaatjes uit de oven. Dien op met mie, atjar tjampoer en... ook wat loempiasaus. Want op dieet staan we nu ook weer niet.

Donderdag

Het is zonnig weer, dus een maaltijdsalade met een Arabisch tintje smaakt ons wel. Deze salade is een combinatie van zoet, hartig en knapperig. Ieder hapje is een genot voor de zintuigen. Een prachtig gerecht voor een mooie dag of als comfortfood. Trouwens ook leuk om te serveren bij een barbecue!

Vrijdag

De koelkast is bijna leeg, enkel liggen er nog een paar bietjes en paar meiraapje in de groentela. Deze verwerken we tot een lekkere lichtroze risotto. Een leuk gerecht voor het begin van het weekend. En dat er wijn in gebruikt wordt, is een goed excuus om alvast een fles te openen.

Zaterdag

Het aspergeseizoen is nog altijd bezig. Daarom zoeken we verder naar lekkere recepten. Deze groente is zo veelzijdig dat we elk jaar weer spijt hebben dat we niet alle gerechten hebben kunnen maken. Ook proberen we nieuwe dingen uit. Vandaag maken we daarom hartige pannenkoeken van tarwe en boekweit die we vullen met witte asperges in een aromatische saus van kruiden uit eigen tuin of balkon. Ideaal als lunchtgerecht of als onderdeel van een gezellig lentediner. 

Zondag

Het is weer voorjaar, dus tijd voor rabarber! Rabarbartaart is een klassieker en zelf hiermee kun je volop variëren. Zo maakte Emma deze rarbarberkruimeltaart met pecannoten. Lekker bij een kop koffie in de tuin of op het terras.

Rarbarberkruimeltaart met pecannoten

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama