Open menu

pasta tomaatjes oven introWe zijn weer klaar voor een nieuwe week vol verrassende gerechten die vooral gebaseerd zijn op de seizoensgroenten van dit moment. We starten met een orzosalade met venkel, feta en kappertjes. Daarna maken we een pittige selderijsalade met pinda's. Op woensdag serveren we een maaltijdsalade van asperges, krieltjes en oude kaas. Op donderdag eten we pasta met tomaatjes uit de oven. Het weekend starten we met toastjes met bieten-amandelspread en edamamehummus. Op zaterdag maken we een eenvoudige curry met paneer. We sluiten af met een toetje: rabarber uit de oven, met of zonder bolletje ijs erbij.

Maandag

Venkel is één van die groenten die je soms koopt en dan vergeet wat je ermee kunt doen. Dit overkwam ook Miranda. Toen kwam ze op het idee om er een orzosalade met venkel, feta en kappertjes mee te maken. Het is ook nog eens gemakkelijk recept, dus haalbaar voor een maandag.

Dinsdag

We houden het simpel vandaag. We maken een pittige selderijsalade met pinda's en geven er friet (of gebakken aardappels) bij en een vegaburger naar keuze.

Woensdag

Het is tijd voor een onze wekelijkse afspraak met asperges, want het kan nog een paar weken. Dit keer maken we één van de favorieten van redactrice Machteld: een maaltijdsalade van asperges, krieltjes en oude kaas. Dit is een volledige maaltijd op zich, geen bijgerechten nodig.

Donderdag

Het is nog niet helemaal het goede seizoen voor verse tomaten, maar in de winkel zijn ook nu best lekkere kleine trostomaten te vinden. Door ze in de oven te roosteren, krijgen ze een diepere smaak. Deze pasta met tomaatjes uit de oven is een lekker makkelijk recept, waarbij je vooral de oven het werk laat doen.

Vrijdag

Het weekend starten we met een borrel. Hierbij geven we melbatoastjes en zelfgemaakte smeerseltjes die net iets anders zijn: hummus van edamame en rode biet met amandel. De sesam in de melbatoast geven trouwens ook extra smaak aan het geheel.

Zaterdag

Bijna iedereen kent wel paneer, de witte kaasblokjes die gebruikt worden in Indiase gerechten. Je kunt paneer tegenwoordig trouwens vrij gemakkelijk vinden in de betere supermarkt. Hedwig merkte dit ook op en maakte daarom deze eenvoudige curry met paneer. Serveer met rijst, groenten naar keuze, zoals bijvoorbeeld in de oven geroosterde bloemkool, roergebakken spitskool, sperziebonen of venkel.

Zondag

We bereiden een dessert met rabarber nu hij in seizoen is, maar we houden het simpel want een een goeie wijn behoeft geen krans. We maken de rabarber uit de oven en dienen hem zo op als simpel toetje. Voor toch een feestelijke versie geef je er een bolletje vanille-ijs bij en een sigarenkoekje.

Indiase curry paneer

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama