Open menu

raapstelenpesto thumbHet weer kan nog wisselvallig zijn. Daarom maken we een weekmenu dat past bij de lente maar dat ook past bij het veranderlijke weer. We beginnen met een pesto met raapstelen, salie en hazelnoten. Op dinsdag eten we geroosterde aardappels, bloemkool met mornaysaus en vegaballetjes. Op woensdag maken we een curry met tomaten en kikkererwten. Donderdag en vrijdag we gaan voor de Griekse keuken met respectievelijk een vegetarische moussaka en groenterolletjes met hazelnoot en feta. Op zaterdag vieren we voor een laatste keer het aspergeseizoen met penne met witte asperges, doperwten en pecorino. Tot slot bakken we op zondag de favoriete scones van de Queen met daarbij zelfgemaakte aardbeienjam.

Maandag

Pesto hoeft niet per se met basilicum en pijnboompitten. Zo maakte Sophie een pesto met raapstelen, salie en hazelnoten. Lekker bij de pasta, maar het kan ook op een stukje brood. Geef je een salade bij.

Dinsdag

Tussen droge gekookte aardappels en vette friet zit nog iets anders: aardappels uit de oven. Deze geroosterde aardappels zijn lekker knapperig door het griesmeel, maar toch helemaal niet vet. Serveer met gestoomde bloemkool, een klassieke mornaysaus en eventueel vegaballetjes.

Woensdag

Vandaag gaan we voor Indiaas. We maken een curry met tomaten en kikkererwten. De tomaten uit blik laten we in de voorraadkast staan. De verse tomaten zijn intussen lekker genoeg. Geen winterse waterbolletjes meer. Serveer met basmatirijst.

Donderdag

Van India naar Griekenland. Eveneens met een klassieker: vegetarische moussaka met puylinzen en vegagehakt. Lekker met Griekse salade en tzatziki.

Vrijdag

Vanavond gaan we weer voor Grieks, maar dit keer groenterolletjes met hazelnoot en feta Griekse loempia’s, zo zou je deze rolletjes ook kunnen noemen. Of mini-groentestrudels. Een combinatiehapje uit verschillende windstreken dus. Wel met een sterk Grieks accent – en dus ook lekker met tzatziki als dipsaus, mocht je er nog over hebben van gisteren.

Zaterdag

We hebben nog een laatste keer asperges gekocht bij de boer. We maken hiermee penne met witte asperges, doperwten en pecorino. Dit feestelijke gerecht is lekker en lekker snel klaar. Dus hebben we extra veel tijd om van het mooie weer te genieten.

Zondag

Onlangs deelden de koks van de Britse koningin Elisabeth II haar lievelingsrecept voor scones. Natuurlijk gaan we dit uitproberen! Om het geheel extra vorstelijk te maken, bereiden we ook nog een klassieke aardbeienjam voor erbij.

penne asperges

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama