Open menu

KikkererwtensoepSjabloonHedwigDeze week koken we een paar keer Italiaans: peterselierisotto met raapjes, polenta met kaas en olijven, en verse tortellini met pompoen en salieboter. Daarnaast maken we ook andere gerechten, zoals pittige kikkererwtensoep met rode curry, nasi kuning met zoete tempeh, en stamppot met groene selder. De week sluiten we af met een hartige tarte tatin van rode biet.

Maandag

Vanmiddag hebben we reeds een uitgebreide maaltijd gehad, dan is een lekkere soep een ideale avondmaaltijd. We maken een pittige kikkererwtensoep met rode curry en tofublokjes. Geef er brood bij en eventueel een kleine salade.

Dinsdag

Nasi kuning - gele rijst - is een simpel gerecht dat echt lekker is bij Indonesische gerechten. Je maakt het net zo snel als gewone rijst, maar geeft er een bijzonder tintje mee aan je eten. Serveer met tempeh in Indonesische saus en gebakken groenten.

Woensdag

Sjiek met simpele ingrediënten, dat eten we vandaag: peterselierisotto met meiraapjes (of gele raapjes) en een gepocheerd eitje.

Donderdag

De basis van een stamppot is altijd gelijk: 2 delen aardappels en 1 deel groente. Knolselder is een klassieker, maar groene bleekselderij kan ook. Kook de aardappels gaar, stoof de selderij gaar met een uitje en een teentje knoflook. Pureer de aardappels, voeg de selderij toe en kruid af met peper en zout. Serveer met een kaasburger.

Vrijdag

Tijdens het opruimen komen we nog een half pak polenta tegen. Ideaal voor het vrijdagse aperitief. Polenta met kaas en olijven is gemakkelijk te maken en lekker met een glas prosecco.

Zaterdag

De eerste pompoenen zijn weer van het land, dus vandaag een zomers recept voor tortellini met pompoen, een recept uit Bologna. Die stad heeft culinair immers meer te bieden dan spaghetti bolognese.

Zondag

De tarte tatin kennen we als een omgekeerde Franse zoete appeltaart. Appels worden met karamel onder een deeg gebakken en de taart wordt omgedraaid wanneer hij uit de oven komt. Je kunt zo’n taart natuurlijk ook hartig maken en als lunch of diner eten. Ideaal zijn hiervoor wortel- of knolgroenten, omdat ze hun vorm mooi behouden in de oven. Ook kunnen we met verse rode bieten van het land een vrolijk uitziende bieten tarte tatin maken - en dat doen we dus.

bietentartetatin

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama