Open menu

paprikapannenkoekjeskleinDeze week doen we niet enkel een beroep op ons eigen receptenarchief maar gaan we ook te rade bij andere bekende en minder bekende Nederlandse receptensites. Alle recepten zijn ofwel puur plantaardig ofwel heel gemakkelijk aan te passen. Op maandag maken we een Afghaanse pompoenstoof. Op dinsdag komt er gestoofde venkel in porto-tomatensaus op tafel. Op woensdag eten we Hollands: spinaziestamppot met speckjes. Op donderdag wordt het dan weer Chileense pastel de choclo. Het weekend beginnen we met hartige paprikapannenkoekjes. Daarna eten we Mexicaanse geroosterde groente met tomatenrijst. Op zondag bakken we dan weer banana bread muffins.

Maandag

We beginnen met een verrassend recept van de website van Albert Heijn: Afghaanse pompoenstoof, niet in het minst omdat we eigenlijk niet bekend zijn met de Afghaanse keuken. Serveer met rijst of met couscous. De website stelt koelverse pompoen voor, maar neem best een hele verse pompoen. Minder plastic, goedkoper en deze hoeft ook niet in de koelkast. De Griekse yoghurt kun je vervangen door een plantaardige variant.

Dinsdag

Venkel is veelzijdiger dan je denkt. Daarom maken we vandaag een klassieker uit eigen keuken: gestoofde venkel in porto-tomatensaus. Geef er bijvoorbeeld gebakken aardappels en een gemengde salade met bonen bij.

Woensdag

We gaan verder met een leuke variant van een Hollandse klassieker: spinaziestamppot met speckjes van Het Groene Broertje. Niet verplicht, maar wel lekker voor erbij: Violife Just Like Feta.

Donderdag

Pastel de choclo is een traditionele ovenschotel uit Chili. Sara van Roots & Foods maakte een lekkere vegan versie hiervan met linzen en champignons. Geef hierbij ook nog pebre, Chileense tomatensalsa.

Vrijdag

In ons enthousiasme hebben we gisteren te veel tomatensalsa gemaakt. Deze gebruiken we daarom met veel plezier om een deel van onze hartige paprikapannenkoekjes te beleggen. Het andere deel beleggen we met guacamole. Zo borrelen we in stijl zonder veel werk.

Zaterdag

Groene paprika’s, velen zijn er niet echt dol op. Ze hebben ook wel een wat wrang en bitter smaakje wanneer je ze rauw eet. Toch doen groene paprika’s het in bepaalde gerechten juist erg goed, zoals in deze Mexicaanse geroosterde groente met tomatenrijst van Hedwigs persoonlijke kookblog. Vervang de feta eventueel door geroosterde cashewnoten.

Zondag

Zondag bakdag met een onze favoriete puur plantaardige bakblog Bakken Zonder Beesten. Jessi maakte muffins van banana bread. Handig om overrijpe bananen te verwerken. Lekker bij het zondagse ontbijt of bij de koffie.

bananabreadmuffins bzb

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama