Open menu

kokosbanaancakes introDeze week koken we lekker gevarieerd met seizoensgroenten, want in maart hebben we keuze genoeg. We beginnen met gebakken prei en kastanjechampignons in Aziatische stijl. Op dinsdag gaan we verder met gestoofde wortelen met sesamzaad. Op woensdag eten we lekker Nederlandse gestoofde rode kool. Daarna bakken we een broccoli-brietaart. Het weekend zetten we in met een film en met eten uit de VS: coleslaw van rode kool en veggie dogs. Het zaterdagse diner wordt dan weer Belgisch: witlofroomsoep met bier en spruitjesstamppot. Tot slot maken we nog tofu-tartaar voor op brood en tropische kokosbanaancakes.

Maandag

Lekker eten kan ook erg simpel zijn. Maak prei schoon, snij hem fijn en bak hem glazig in een pan of wok met wat olie. Voeg hierbij fijngehakte knoflook en een fijngesneden groen pepertje. Maak kastanjechampignons schoon en snij ze in vieren. Bak ze mee met de prei. Werk af met sojasaus, vijfkruidenpoeder en geroosterde sesamzaadjes. Serveer met kleefrijst. 

Dinsdag

Eveneens eenvoudig en verrassend: gestoofde wortelen met sesamzaad, want wortelen zijn heus niet saai. Lekker met gekookte aardappelen, bulgur of volkorenrijst, en een groene salade.

Woensdag

We hebben zaterdag een rode kool gekocht. Eén helft gebruiken we vandaag, de andere vrijdag. Vanavond houden we het klassiek met traditionele doch kruidige gestoofde rode kool. Lekker met aardappelpuree, vegetarische jus en een vegaburger naar keuze.

rode kool 05 bord

Donderdag

Tijd voor broccoli... en voor quiche! We bakken een makkelijke brie-broccolitaart met bladerdeeg die bij iedereen in de smaak valt, zowel bij vleesverlaters als bij gevorderde vegetariërs.

Vrijdag

We kijken vanavond naar een leuke Hollywoodfilm met de kinderen. Het avondeten maken we dan ook in stijl: Amerikaanse coleslaw van rode kool en veggie dogs. Als dessert of voor tijdens de film bakken we klassieke brownies.

Zaterdag

Wintergroenten kunnen nog deze maand. We beginnen het avondeten daarom met witlofroomsoep met bier. Een klassieke soep met een twist. Als hoofgerecht geven we spruitjesstamppot. Geef hier verder nog gebakken oesterzwammen en simpele wortelsalade bij.

Zondag

Voor dit weekmenu hebben we beroep gedaan op de groentekalender van Velt. Daarnaast hebben ze ook eigen recepten op hun website staan. Dit zelfgemaakte tofutartaar is lekker als lichte lunch met stevig brood en een kleine salade.

Om de week af te sluiten bakken we nog kokosbanaancakejes. Twee lekker tropische smaken die het vieruitje extra zonnig gaan maken, ook al regent het. Wat overblijft, kan morgen in de lunchbox.

kokosbanaancakes

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama