Open menu

KikkererwtensoepSjabloonHedwigDe dagen zijn momenteel kort en bovendien ook nog behoorlijk grijs. Daarom brengen we deze week extra veel kleur en warmte in onze gerechten. We beginnen op maandag met kikkererwtensoep met rode curry en tofublokjes. Op dinsdag maken we tofu op een hele andere manier, in een Thaise tofusalade die we serveren met rijst en kruidige spinazie. Op woensdag eten we pompoenrisotto met geitenkaas en op donderdag een kleurrijke lasagne met prei, maïs en paprika. Op vrijdag vieren we het weekend en de diversiteit met regenboogrolletjes. Voor zaterdagavond staat er paella de pimenta op het menu. De week eindigen we in zoetheid met een heuse piña-coladataart met pompoenbodem.

Maandag

Vanmiddag hebben al warm gegeten, daarom houden we het vanavond bij een soep. We maken een pan kikkererwtensoep met rode curry en tofublokjes. De soep is redelijk dik, vullend en lekker kruidg en verwarmend. Geef er een stukje brood bij of, nog beter, een simit. Dat is een ringvorming Turks brood dat afgewerkt is met sesamzaad. Het smaakt iets zoeter dan gewoon brood. Geen beleg nodig.

Dinsdag

Thaise salades, zoals deze Thaise tofusalade, zijn door de opwekkende specerijen, limoensap en chilipepers die erin zitten, enorm verfrissend. Je brengt ze in balans door wat zoutigs toe te voegen en iets zoets in de vorm van fruit of palmsuiker. Serveer met aromatische rijst of kleefrijst en kortgebakken spinazie die je op smaakt brengt met knoflook en kerriepoeder.

thaisesalade

Woensdag

Risotto is comfort. Het kost je even roeren, maar je voelt je instant fijn, beter, danwel geweldig wanneer er een bord vol warme, romige en ‘lopende’ risotto voor je staat. In deze pompoenrisotto gaat, in tegenstelling tot een klassieke risotto, geen parmezaanse kaas, maar zachte geitenkaas. 

pompoenrisotto

Donderdag

Ovengerechten maken ons vrolijk, kleurrijke gerechten ook. Daarom vandaag een kleurrijke lasagne uit de oven, met prei, paprika en maïs.

zonnige lasagne bord

Vrijdag

In Qatarese voetbalstadia zijn regenbogen verbannen. Voor een minister wordt het nog oogluikend toegestaan maar dan enkel om een diplomatieke rel te vermijden. Wij trekken een gele kaart tegen onverdraagzaamheid en maken voor vanavond regenboogrolletjes als kleurrijke, lekkere en ook nog eens gezonde snack. 

regenboogrol3

Zaterdag

Deze paella de pimienta, paella met paprika, is zeker geen tradionele versie van het bekende gerecht. Een Spanjaard noemt het gerecht daarom misschien liever smalend arroz con cosas, rijst met dingen - een gebruikelijke negatieve term voor een niet-tradionele paella. Toch is dit zonder twijfel een lekker en mooi gerecht dat onze donkere zaterdagavond opvrolijkt.

vegetarische paella

Zondag

Deze vegan piña-coladataart met pompoenbodem smaakt lekker tropisch en fris, en is heel geschikt voor een zomers getint feestje tijdens koude dagen, of gewoon als extra feestelijk gebak bij de koffie. In de vulling gaan ananasstukjes, ananassap, kokosmelk en rum.

pinacoladataart Jennifer 600x

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama