Open menu

uientaartje thbWelkom bij het eerste weekmenu van 2023! De feesten zijn achter de rug en een heleboel goede voornemens zijn mogelijk al aan de kant geschoven. Het voornemen van Vegatopia blijft altijd hetzelfde: jullie lekkere en gevarieerde recepten geven, samen met restauranttips en achtergrondinformatie. Ons weekmenu bevat dit keer eenvoudige gerechten ,zoals een éénpanspasta met tomaat en olijven op maandag en een cacciucco di ceci op woensdag. Daarnaast hebben ook gerechten met een feestelijker tintje voor het geval nog iemand op bezoek komt, zoals taartjes met gestoofde uien en geitenkaas en aardappelknödel met een romige champignon-kruidensaus. De pasta met vegan Heks'nkaas en truffelolie zit een beetje tussen beide in. Daarnaast hebben we ook een kruidige Indiase spinazie-spliterwtensoep en Zweedse kaneelbroodjes.

Maandag

De vakantie is voorbij, alle bedrijven draaien weer op volle toeren en daarom heb je soms 's avonds geen zin meer om lang in de keuken te staan. Een eenvoudige éénpanspasta met tomaten en olijven is dan ideaal. Zoals de naam van het gerecht al verklapt, gaat alles in één enkel pan en heb je er verder niet heel veel omkijken naar. Serveer met of zonder kaas.

eenpanspasta

Dinsdag

Natuurlijk kent iedereen de spliterwt van de erwtensoep. Maar je kunt met deze gepelde en gespleten groene erwt, want dat is een spliterwt, nog veel meer. Soep is zo’n gerecht dat altijd smaakt en een kopje tussendoor is een momentje voor jezelf. Daarom bedacht Joke Boon deze kruidige Indiase spinazie-spliterwtensoep met rode peper. Serveer met brood.

indiase spinaziesoep

Woensdag

Het is de tijd van het jaar waarin je zin krijgt in een stoofschotel die lekker mag pruttelen. In Toscane maken ze deze met kikkererwten, genaamd cacciucco di ceci. Serveer met dat andere comforteten, namelijk gebakken aardappels.

Cacciucco di ceci Veganista Luna Trapani

Donderdag

Op de website Mamameteenblog.nl vinden we een leuk en eenvoudig recept voor pasta met romige Heks'nkaas en truffelolie. Omdat we het volledig plantaardig maken, gebruiken we nu vegan Heks'nkaas, die we eerder als getest en goedgekeurd hebben. Dit is geen winters recept, maar wel handig om te maken na een lange werkdag.

Heksnkaas vegan

 

Vrijdag

Voor vanavond bakken we Annemiekes taartjes met gestoofde uien en geitenkaas. Ze zijn lekker én veelzijdig: ze kunnen zowel als hoofdgerecht met een salade erbij en eventueel nog een soepje vooraf, maar ze kunnen ook als voorgerecht of als een feestelijke snack.

uientaartje 600px

Zaterdag

Gnocchi kent iedereen vast wel. Hun Oostenrijkse broertje, de aardappelknödel, is veel minder bekend en die is ook heel lekker. De bereidingswijze is iets anders en daarnaast is hij een stuk groter dan een Italiaanse gnoccho. Vandaag maken we daarom een beetje feestelijke aardappelknödel met een romige champignon-kruidensaus.

aardappelkndel

Zondag

Deze week eindigen we in het hoge noorden! Voor bij de koffie bakken we kanelbullar, traditionele Zweedse kaneelbroodjes met kardemom. Deze versie van Jessie kan zowel met zuivel als puur plantaardig.

kanelbullar

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama