Open menu

witte asperges met tijmschoeg introWe bieden jullie weer een nieuwe weekmenu boordevol uiteenlopende gerechten. Op maandag maken we maïsburgers met paprika-avocadosalsa en op dinsdag een Oosterse stoofpot met kikkererwten en aubergine. Op woensdag gaan we Hollands met een groente-paddenstoelenpastei met linzen en aardappelpuree. Daarna eten we jambalaya, een rijstgerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten. Op vrijdag snacken we gezond met groente en een feta-yoghurtdip. Zaterdag wordt lekker feestelijk met gegrilde witte asperges met tijmschoeg en pitacroutons. Tot slot zijn er aardbeientaartjes voor op zondag.

Maandag

Om te beginnen laten we ons inspireren door de Mexicaanse keuken en door fastfood. We maken maïsburgers met paprika-avocadosalsa tussen een hamburgerbroodje. Geef er nog gebakken aardappels met flink wat paprikapoeder of friet bij.

Dinsdag

Op de website van Jumbo vinden we een recept voor Oosterse kikkererwten-auberginestoof. Een lekker kruidig fusiongerecht met naast kikkererwten en aubergine ook nog onder andere kokosmelk en currypasta. Serveer met rijst.

Woensdag

Ovenschotels, wie is er niet dol op? Daarom maken we een groente-paddenstoelenpastei met linzen en krokante aardappelpuree. Het leuke aan dit gerecht is dat je eindeloos kunt variëren. Vervang de linzen door bruine bonen, gebruik de groenten die eigenlijk op moeten. Geef er veldsla met een mosterdvinaigrette bij.

groentepastei in ovenschaal

Donderdag

Tijd voor een eenpansgerecht met rijst, nameilijk jambalaya. Deze komt uit de Amerikaanse Cajun-keuken. In de jambalaya gaan veel kruiden die je zal herkennen uit de Franse keuken: tijm, oregano en laurier. De Cajun-keuken is ontstaan in de Verenigde Staten, in Louisiana, toen Franse immigranten naar de streek verhuisden. Hun keuken werd gemengd met invloeden van de Creoolse keuken, die zelf ook weer uit onder andere Afrikaanse en Spaanse gerechten bestaat.

Jambalaya

Vrijdag

Het weekend zetten we in met een gezond snackbord: we nemen Turks brood, reepjes komkommer, reepjes paprika en kerstomaten. Daarbij geven we een frisse dip van yoghurt en feta. Vergeet ook de olijven niet.

feta yoghurtdip1

Zaterdag

Het is lente en daarom hebben we een wekelijkse afspraak met verse asperges. Vandaag wijken we af van de klassieke bereidingen. In plaats daarvan maken we gegrilde witte asperges met tijmschoeg en pitacroutons, een modern gerecht met Israelische en Jeminitische elementen. Dit kan als lichte lunch of als voorgerecht bij een vroege barbecue.

witte asperges met tijmschoeg

Zondag

De aardbeien uit eigen land zijn intussen ook weer verkrijgbaar. Daarom maken we makkelijke aardbeientaartjes met bladerdeeg en pudding. Een lekker taartje dat zelfs de meest onervaren kok probleemloos kan bereiden.

aardbeientaartje

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama