Open menu

Denk: tzatziki getrouwd met een stuk feta. Knoflook optioneel. Klinkt goed toch? Ik vind dips heerlijk, zolang ze maar niet uit een supermarktbakje komen, want op een of andere wijze is dat nooit echt te eten. Op verjaardagen doe ik nog weleens een dappere dippoging, maar kom altijd van een koude kermis thuis. Met onderstaande dip maak je in elk geval een goede beurt. Hij mag natuurlijk ook gewoon op een vrijdag-avond gedipt, terwijl je het begin van het weekend inluidt.

Yoghurt-fetadip

150 ml milde yoghurt
50 ml crème fraîche
150 g feta
15 cm komkommer
25 ml lekkere olijfolie
zwarte peper uit de molen
optioneel: een klein teentje knoflook

ook nodig: een staafmixer

  • Giet de yoghurt en crème fraîche in een mengbeker, brokkel de feta erbij en ga los met een staafmixer.
  • Rasp de komkommer. Vang het sap op (kun je opdrinken of mengen met een ander sapje) en druk met een lepel nog wat sap uit de komkommerrasp.
  • Roer de komkommerrasp en de olijfolie (en optioneel een uitgeperste teen knoflook) door de yoghurt. Breng op smaak met zwarte peper.


Meer dips en sausjes voor Vrijdag Snackdag!

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

the Kitchenary

horecarama