Open menu

curry asperges peultjes kleinDeze week eten we gerechten in een stijl die er tegelijkertijd ook geen is, namelijk fusion. Hiermee bedoelen we gerechten met verschillende invloeden, zodat je niet meer van een oorspronkelijk gerecht kunt spreken. En dat kan natuurlijk heel breed zijn. Op maandag eten we een eenvoudige curry met puntpaprika en paneer, op dinsdag een koolrabi-tomatenslaatje met gegrilde haloumi en mosterddressing. Daarna gaan we verder met een Italiaans geïnspireerde stamppot en een pilao met spinazie en tomaat. Op vrijdag snacken we met burrito's met pompoen, zwarte bonen en tofu. Op zaterdag serveren we een milde curry van witte asperges en peultjes, gevolgd door een chocomousse. Tot slot bakken we taartjes met vlierbloesemsiroop en perzik.

Maandag

We beginnen met een eenvoudige curry met puntpaprika en paneer. Paneer kun je tegenwoordig vinden in de betere supermarkt of in winkels met een Indiaas aanbod. Eventueel kun je ook tofu gebruiken. Dit keer geven we er geen rijst maar quinoa bij. Als extra bijgerecht kun je bijvoorbeeld in de oven geroosterde bloemkool eten.

Indiase curry paneer

Dinsdag

Vandaag hoeven we enkel voor een lunchgerecht te zorgen en op de website van de Belgische supermarktketen Bio-Planet vinden we een recept voor een lekker koolrabi-tomatenslaatje met gegrilde halloumi en mosterddressing. Het recept gebruikt Berloumi, dit is een ambachtelijke halloumikaas gemaakt in het Belgische Berlare. Natuurlijk ben je vrij om halloumi of een andere grilkaas naar keuze te nemen 

Woensdag

Ook stamppot kan in fusionstijl. Zo maakte Judith een poos geleden een Italiaans geïnspireerde stamppot met zongedroogde tomaat, mozzarellaballetjes en pijnboompitten. Vervang voor meer groente een deel van de aardappels door broccoli en/of geef vooraf een salade van komkommer, rode puntpaprika en olijven met een simpele vinaigrette.

Italiaanse stamppot Judith x

Donderdag

Pilao, ook wel pilav, is een eenpansgerecht met rijst in de hoofdrol dat in heel wat verschillende landen gegeten wordt. Wij maken onze eigen versie, een rijkelijk gevulde pilao met spinazie en tomaat. Lekker met een klodder Turkse yoghurt en een pappadum.

spinaziepilao 2

Vrijdag

Burrito's zijn van oorsprong Mexicaans, maar ze zijn tegenwoordig overal ter wereld te vinden en hierdoor kom je natuurlijk alle mogelijke variaties tegen. Wij geven er nu een Japanse twist aan en maken burrito's met pompoen, zwarte bonen en tofu. Lekker handig om uit het vuistje te eten. Vervang de pompoen eventueel door zoete aardappel.

Zaterdag

We zijn dol op witte asperges, maar doorgaans houden we het bij klassieke bereidingen waarbij de asperges het ultieme hoofdingrediënt blijft. Dit is ook wel met reden, want wanneer je teveel andere dingen toevoegt, verdwijnt de delicate smaak van deze groente. We breken de traditie met respect voor het witte goud en maken een milde curry met witte asperges en peultjes. Serveer met rijst of aardappels. En een chocomousse voor achteraf.

curry asperges peultjes

Zondag

Tegenwoordig vinden we weer verse perziken (ja, slechts met 1 k) in de winkel en op de markt. Meestal eten we ze rauw, maar ze kunnen ook prima in gebak. Vandaag bakken we taartjes met vlierbloesemsiroop en perzik. Voor extra mooie decoratie kun je nu nog op zoek gaan naar vlierbloesem. Kijk gewoon rond wanneer je een wandeling maakt, je vindt vlier namelijk vaker dan je denkt.

taartjesmetvlierbloesemsiroopenperzik

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama