Open menu

pompoensoep thbRegen? Grijs? Hevige wind? Dat hoort nu eenmaal bij november, maar in huis maken we het lekker gezellig met ons nieuwe weekmenu. Dit keer maken we verwarmende gerechten uit heel wat verschillende landen. We beginnen met pasta met witte bonen uit Italië. Daarna gaan we verder met Indiase spinaziecurry met krokante tofu en Poolse kasja. Op donderdag houden we het dichter bij huis met geroosterde spruiten en kazige puree. Op vrijdag starten we het weekend met een chili-polentaovenschotel. De zaterdagse lunch wordt een pittige pompoensoep. Tot slot bakken we op zondag een herfstige cake met kweepeer.

Maandag

De Italiaanse keuken is van oorsprong geen haute cuisine maar is veeleer ontstaan vanuit de boerenkeuken. Een mooi en lekker voorbeeld hiervan is pasta e fagioli bianchi, pasta met witte bonen. Ideaal voor donkere avonden.

pasta e fagioli bianchi

Dinsdag

Palak paneer, Indiase spinaziecurry met witte kaas is één van de absolute klassiekers op de menukaart van de Indiase restaurants in België en Nederland. Echter gaan we niet op restaurant vanavond want we maken zelf de puur plantaardige versie, palak tofu. Serveer met rijst of naan.

palak tofu

Woensdag

Kasja is een bekend Pools gerecht op basis van boekweit. Het wordt vaak als ontbijt gegeten, maar het kan ook prima als warme maaltijd, zeker in de versie van Karl. Hij maakte Poolse kasja met kastanjechampignons. Serveer met een groene salade en knoflook-yoghurtsaus.

kasja

Donderdag

Het is weer spruitjesseizoen. Met de klassieke ingrediënten zetten we dit keer een gerecht op tafel dat toch ietsje anders is, geroosterde spruitjes met kazige puree. De spruitjes roosteren we trouwens gewoon in de pan, geen oven nodig dit keer.

geroosterde spruitjes

Vrijdag

Om het weekend in te zetten gaan we helemaal voluit voor comforteten. Eelco bedacht begin dit jaar een chili-ovenschotel bedekt met polenta. Deze kan je beschouwen als een pittige versie van de shepherd's pie met polenta in plaats van aardappelpuree.

chili ovenschotel polenta

Zaterdag

Halloween is voorbij en nu is er geen enkel excuus meer om de pompoenen nog als decoratie te laten. Daarom maken we als lunchgerecht vandaag een pittige pompoensoep met een exotische toets volgens een recept van Helen.

pompoensoep

Zondag

Het weer is omgeslagen en de herfst is echt begonnen. Tijd om warm binnen te blijven en de keuken in te gaan om lekker te gaan bakken: dan staat er een verse cake klaar voor bij de koffie wanneer je terugkomt van een frisse wandeling of -fietstocht. Daarom bakken we een een herfstige cake met kweepeer volgens een recept van Emma.

kweeperencake

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama